Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 3 Μαρτίου 2007

Να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Μαζί με τους φοιτητές
Να μην περάσει ο νόμος πλαίσιο


Η εκπαίδευση είναι σε αναβρασμό. Η γενιά (για την οποία τόσο κόμπαζε το σύστημα ότι την έχει ποτίσει με τα ιδανικά του) στέλνει το ηχηρό της χαστούκι: Οι εκατοντάδες καταλήψεις και οι τεράστιες διαδηλώσεις που επαναλαμβάνονται από τον περασμένο Μάη – επιδεικνύοντας εντυπωσιακή αντοχή- έχουν εκνευρίσει την κυβέρνηση και όλα τα κέντρα εξουσίας του συστήματος. Μετά το διπλό στραπατσάρισμα της (με την αναβολή της ψήφισης του νόμου το καλοκαίρι και τα προβλήματα που συνάντησε για την αναθεώρηση του άρθρου 16), η κυβέρνηση επείγεται να περάσει το νέο νόμο-πλαίσιο για να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα την αντιμεταρρύθμιση στην εκπαίδευση.

Οι ρεπλίκες ανθρώπων που ως «κορυφαίοι δημοσιογράφοι» έχουν αναλάβει την παραπληροφόρηση του λαού μέσα από τα ΜΜΕ, στάζουν κάθε μέρα υστερικά τη χολή τους ενάντια σε αυτή τη νέα γενιά που αντιστέκεται στην κοινωνική βαρβαρότητα που της ετοιμάζουν. Την ίδια στιγμή εντείνεται η καταστολή και τα χημικά πέφτουν μαζικά ενάντια στους διαδηλωτές. Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ που δηλώνει ότι αυτός ο νόμος «δε θα ανοίξει τα πανεπιστήμια», υπονοώντας ότι αυτό θα ήταν πιο αποτελεσματικό στο πέρασμά του.

Απέναντι σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες δε θέλουν να αντιδράσουν. Σταμάτησαν τον Οκτώβρη τον αγώνα και έδωσαν «αγωνιστικό» ραντεβού το Γενάρη –υποτίθεται για να δώσουν όλες τις δυνάμεις για το άρθρο 16. Όταν κατέβηκε χιλιάδες κόσμος στις 10 Γενάρη για το άρθρο 16, έβαλαν συνελεύσεις αρχές Φλεβάρη. Υποσχέθηκαν ότι στα τέλη Φλεβάρη είναι η στιγμή του «αυθεντικού πανεκπαιδευτικού μετώπου». Πριν 10 μόλις μέρες έλεγαν πως «χρειάζεται τώρα να ξαναπιάσουµε το νήµα των αγώνων που ξεκίνησαν το φθινόπωρο διεκδικώντας το σύνολο των δίκαιων και ώριµων αιτηµάτων µας. Μπορούµε τώρα να συναθροίσουµε την δική µας κινητοποίησή µας µε τη δυναµική του φοιτητικού κινήµατος» (ΟΛΜΕ 20/2). Και τώρα που γίνεται χαμός στα πανεπιστήμια, κωλυσιεργούν (ανέβαλαν τις συνελεύσεις) και σπέρνουν τη σύγχυση. Αντί να βρουν τα ζητήματα που μας ενοποιούν με τα άλλα κομμάτια της εκπαίδευσης και να βάλουν τον κλάδο στη μάχη, υποσκάπτουν τις ίδιες τις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν και μετά λένε ότι φταίει ο κόσμος.

Η νεολαία έχει πάρει στους ώμους της τον αγώνα ενάντια σ’ αυτή την ταξική επίθεση. Ωστόσο, δεν πρέπει να μείνει μόνη της. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε άμεσο και σοβαρό καθήκον να συστρατευτούμε με τους αγώνες των φοιτητών.

Καλούμε όλα συνδικαλιστικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα, που αναφέρονται στο κίνημα και παρεμβαίνουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να κινηθούμε όλοι επειγόντως στην κατεύθυνση της συλλογής υπογραφών με στόχο την άμεση πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων.

Μαζί με τους φοιτητές
Να μην περάσει ο νόμος πλαίσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: