Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής.
Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
Να μονιμοποιηθούν ΟΛΟΙ οι αναπληρωτές

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2007

Να στηρίξουμε τη συλλογή υπογραφών για να γίνει άμεσα γενική συνέλευση!

Μαζί με τους φοιτητές
Να μην περάσει ο νόμος πλαίσιο
Να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας παρά την εφαρμογή του νόμου ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ
Η εκπαίδευση είναι σε αναβρασμό. Η γενιά (για την οποία τόσο κόμπαζε το σύστημα ότι την έχει ποτίσει με τα ιδανικά του) στέλνει το ηχηρό της χαστούκι: Οι εκατοντάδες καταλήψεις και οι τεράστιες διαδηλώσεις που επαναλαμβάνονται από τον περασμένο Μάη – επιδεικνύοντας εντυπωσιακή αντοχή – έχουν εκνευρίσει την κυβέρνηση και όλα τα κέντρα εξουσίας του συστήματος.

Οι ρεπλίκες ανθρώπων που ως «κορυφαίοι δημοσιογράφοι» έχουν αναλάβει την παραπληροφόρηση του λαού μέσα από τα ΜΜΕ, στάζουν κάθε μέρα υστερικά τη χολή τους ενάντια σε αυτή τη νέα γενιά που αντιστέκεται στην κοινωνική βαρβαρότητα που της ετοιμάζουν. Την ίδια στιγμή εντείνεται η καταστολή και τα χημικά πέφτουν μαζικά ενάντια στους διαδηλωτές.
Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ που δηλώνει ότι αυτός ο νόμος «δε θα ανοίξει τα πανεπιστήμια», υπονοώντας ότι αυτό θα ήταν πιο αποτελεσματικό στο πέρασμά του.

Την ίδια στιγμή, η εφαρμογή του νόμου ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ θίγει δικαιώματα των μαθητών και δημιουργεί τεράστιο κλίμα ανασφάλειας στους συναδέλφους της Τεχνικής, παραδίδοντάς τους βορά σε παραμηχανισμούς εκδουλεύσεων και πιέσεων.

Απέναντι σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες δε θέλουν να αντιδράσουν. Σταμάτησαν τον Οκτώβρη τον αγώνα και έδωσαν «αγωνιστικό» ραντεβού το Γενάρη – υποτίθεται για να δώσουν όλες τις δυνάμεις για το άρθρο 16. Όταν κατέβηκε χιλιάδες κόσμος στις 10 Γενάρη για το άρθρο 16, έβαλαν συνελεύσεις αρχές Φλεβάρη. Υποσχέθηκαν ότι στα τέλη Φλεβάρη είναι η στιγμή του «αυθεντικού πανεκπαιδευτικού μετώπου». Πριν 10 μόλις μέρες έλεγαν πως «χρειάζεται τώρα να ξαναπιάσουµε το νήµα των αγώνων που ξεκίνησαν το φθινόπωρο διεκδικώντας το σύνολο των δίκαιων και ώριµων αιτηµάτων µας. Μπορούµε τώρα να συναθροίσουµε την δική µας κινητοποίησή µας µε τη δυναµική του φοιτητικού κινήµατος» (ΟΛΜΕ 20/2). Και τώρα που γίνεται χαμός στα πανεπιστήμια, κωλυσιεργούν (ανέβαλαν τις συνελεύσεις) και σπέρνουν τη σύγχυση. Αντί να βρουν τα ζητήματα που μας ενοποιούν με τα άλλα κομμάτια της εκπαίδευσης και να βάλουν τον κλάδο στη μάχη, υποσκάπτουν τις ίδιες τις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν και μετά λένε ότι φταίει ο κόσμος.

Παρά το ότι η ΟΛΜΕ κωλυσιεργεί και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καταψήφισε (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) την πρόταση να γίνει συνέλευση, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να πραγματοποιηθεί άμεσα γενική συνέλευση και καλούμε ΟΛΟΥΣ του συναδέλφους - ανεξάρτητα των ιδιαίτερων απόψεών τους - να συμβάλουν υπογράφοντας το κείμενο συλλογής υπογραφών για την πραγματοποίηση της συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: