Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Στις 12 Δεκέμβρη απεργούμε όλοι

Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλισηΟι κατακτήσεις των εργαζομένων στον τομέα της περίθαλψης-ασφάλισης βρίσκονται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο του συστήματος και των κυβερνήσεών του. Απανωτοί και συμπληρωματικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη περικόψει σημαντικά τις κατακτήσεις αυτές. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό... Εφτά χρόνια μετά την απόκρουση από το λαϊκό κίνημα των αντιδραστικών μέτρων Γιαννίτση, η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της με σαφή στόχο την περικοπή των συντάξεων και την ουσιαστική αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ενώ τα κυβερνητικά παπαγαλάκια σπέρνουν ανυπόστατες φήμες για «ήπια μέτρα» - όπως τότε που μίλαγαν για «ήπια προσαρμογή». Ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούν να μας πείσουν ότι τόσα χρόνια μας βομβαρδίζουν προπαγανδιστικά για να περάσουν μερικές απαλές και ήπιες αλλαγές. Προς τι, τότε, η τόση φασαρία;
Στην πραγματικότητα, τα σχέδιά τους είναι να προχωρήσει ένα σοβαρό βήμα η πορεία προς το γκρέμισμα της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό ακριβώς απαιτεί το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, όπως και η ΕΕ και αυτό έρχεται να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ και ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος. Για τους νέους ασφαλισμένους σχεδιάζεται να ισχύσει ένα νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς, πιο επώδυνο. Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι εργαζόμενοι που πρωτοασφαλίστηκαν μεταξύ 1/1/1983 και 31/12/1992. Υπολογίζεται πως στο επίμαχο αυτό διάστημα μπήκαν στην αγορά εργασίας 800.000 εργαζόμενοι και πλησιάζουν τα χρόνια συνταξιοδότησής τους.
Χρόνια τώρα, το σύστημα και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα περνάει κρίση, ότι τα ταμεία είναι άδεια και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Ποιοι; Αυτοί που δεκαετίες τώρα καταληστεύουν τα αποθεματικά των ταμείων προς όφελος του κεφαλαίου. Αυτοί που κάθε χρόνο απαλλάσσουν τις επιχειρήσεις από τα χρέη τους προς τα ταμεία. Αυτοί που μόλις πρόσφατα αποκαλύφτηκαν για το τζογάρισμα εκατομμυρίων ευρώ μέσα από τα δομημένα ομόλογα. Και για όλα αυτά ζητάνε και τα ρέστα από τους εργαζόμενους!
Από την άλλη, ο λεγόμενος κοινωνικός διάλογος που οργανώνουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου, και στον οποίο συμμετέχουν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στοχεύει στην ενίσχυση της επίθεσης, στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και στην υπονόμευση της πάλης τους.
Όμως και στο ζήτημα αυτό, η πραγματικότητα είναι η ακριβώς αντίστροφη από αυτό που μας σερβίρει η προπαγανδιστική καταιγίδα του συστήματος. Στην πραγματικότητα, ο συσσωρευμένος πλούτος αυτής της κοινωνίας αντιστοιχεί στην απλήρωτη δουλειά όλων των εργαζόμενων και δικαιωματικά τους ανήκει. Αυτό είναι που θεμελιώνει και το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση και αυτό είναι που πρέπει να κατευθύνει την πάλη τους. Με την έννοια αυτή η κουβέντα γύρω από τη βιωσιμότητα των ταμείων εκπορεύεται από την κυρίαρχη προπαγάνδα και αυτήν εξυπηρετεί!
  • Κεντρικός στόχος της πάλης των εργαζομένων οφείλει να είναι η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ! Οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν μόνο στα δικά τους πεδία, στους ταξικούς αγώνες.
  • Η πάλη για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποχτάει στις σημερινές συνθήκες σπουδαία σημασία.
  • Ο αγώνας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις δεν μπορεί παρά να είναι η μοναδική απάντησή μας στην παρατεταμένη λιτότητα, στην άγρια επίθεση στο εισόδημά μας.
  • Πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλους.
  • Καμία συμμετοχή στο διάλογο - απάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: