Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΟΛΟΙ στους δρόμους και τις απεργίες ΤΩΡΑ

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας επίθεσης φτάνει στην κορύφωσή του. Η κυβέρνηση αφού προσπάθησε να θολώσει τα νερά, αφού έβαλε όλον τον προπαγανδιστικό της μηχανισμό να μιλάει για «ήπιες αλλαγές», έδωσε τελικά στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο. Το περιεχόμενό του είναι μία καταιγίδα αντιασφαλιστικών μέτρων:
- Μειώνονται οι συντάξεις και αυξάνονται τα όρια ηλικίας.
  • Λεηλατούνται όσοι τολμήσουν να βγουν πριν την 35ετία. Για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις η ετήσια μείωση γίνεται 6%. Αν ένας εργαζόμενος συνταξιοδοτηθεί 5 χρόνια νωρίτερα τότε η σύνταξή του θα μειωθεί κατά... 30%!
  • Πιέζονται όλοι να παραμείνουν στην εργασία τους περισσότερο από 35 χρόνια. Για κάθε χρόνο παραμονής στην εργασία, άνω της 35ετίας, δίνεται αύξηση 3,3% (σε μια ήδη μειούμενη σύνταξη).
  • Μέσω της ενοποίησης των επικουρικών ταμείων μειώνεται σημαντικά η επικουρική σύνταξη. Από 36% του βασικού μισθού που είναι σήμερα γίνεται 20%. Ουσιαστικά εξαφανίζεται το... ΜΤΠΥ.
- Αυξάνονται τα όρια ηλικίας για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά και τους νέους.
- Περιορίζονται σημαντικά οι δυνατότητες για πρόωρη συνταξιοδότηση.
- Δημιουργείται ταμείο δημοσίων υπαλλήλων.
  • Ενώ ως τώρα η κύρια σύνταξη των δημοσίων υπαλλήλων δινόταν από τον κρατικό προϋπολογισμό, τώρα ετοιμάζουν «ταμείο δημοσίων υπαλλήλων». Επιδιώκουν έτσι να ανοίξουν το δρόμο για το τζογάρισμα των εισφορών και να αρχίσουν πάλι τις γνωστές αλχημείες και την χιλιοειπωμένη προπαγάνδα για τα προβληματικά ταμεία.
Τα μέτρα αυτά αφορούν ΟΛΟΥΣ εμάς και τα παιδιά μας.
Αν περάσουν θα δημιουργηθεί μια ακόμα σοβαρή ανατροπή στις ασφαλιστικές μας κατακτήσεις. Θα ανοίξει ο δρόμος για ακόμα πιο αντιδραστικές ρυθμίσεις τους επόμενους μήνες με νέα εξειδικευμένα νομοσχέδια για τους δημόσιους υπάλληλους.
Αν μπλοκαριστούν, τότε θα σταματήσει κάθε επόμενο βήμα της κυβέρνησης σε σχέση με την αντιασφαλιστική επίθεση. Ταυτόχρονα θα ανοίξει και ο δρόμος για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις αλλά και για την κατάργηση των νόμων Σιούφα - Ρέππα που ήδη έχουν περικόψει τις συντάξεις και έχουν αυξήσει τα όρια ηλικίας.
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η συνδικαλιστική ηγεσία έπαιζε ένα αξιοθρήνητο κρυφτούλι. Περίμενε τάχα τα μέτρα λες και δεν ήξερε! Η ΔΟΕ περίμενε την ΟΛΜΕ που περίμενε την ΑΔΕΔΥ που περίμενε τη ΓΣΕΕ… για να αποφασιστεί - επιτέλους - απεργία στις 19 Μάρτη. Όμως, η αγανάκτηση των εργαζομένων δεν τους αφήνει περιθώρια. Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στη ΔΕΗ, στην Τράπεζα της Ελλάδας και αλλού βρίσκονται ήδη σε απεργιακό αναβρασμό…
Να ενωθούμε με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται:
– ΟΛΟΙ στη στάση εργασίας (Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008, από τις 12-14 και 14-16) και στο συλλαλητήριο στη Βουλή στις 13.00. Προσυγκέντρωση των Αγωνιστικών Κινήσεων με άλλες ταξικές δυνάμεις στις 12 στην Πλ. Κλαυθμώνος.
– ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά (Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008, ώρα 12μ., στο συγκρότημα Τζαβέλλα)
– ΟΛΟΙ στην 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία, την Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 και στις απεργίες που θα αποφασιστούν! ΑΜΕΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ!
Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο δε θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: