Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΑΣ!


Τώρα λοιπόν που οι εκλογές για τα ΠΥΣΔΕ τελείωσαν, οι υποψήφιοι με τις ρουσφετολογικές υποσχέσεις και τις κρυφές ή φανερές πιέσεις έφυγαν (τους περισσότερους θα τους ξαναδούμε το Μάιο), ας μιλήσουμε για σοβαρά ζητήματα!
Δε μας έφταναν λοιπόν τα γνωστά προβλήματα, όπως το κτιριακό, η ειδική αγωγή, η πρόσληψη ωρομισθίων αντί για αναπληρωτές, η έλλειψη χώρων για εξειδικευμένες δράσεις, το άθλιο περιεχόμενο πολλών βιβλίων και τόσα άλλα προβλήματα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και δύο καινούργια:
Το πρώτο έχει να κάνει με το Εφάπαξ. Όπως ενημέρωσε επίσημα την ΕΛΜΕ το ΤΠΔΥ, με την σημερινή οικονομική κατάσταση μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τους μισούς από τους συναδέλφους που έχουν κάνει αίτηση για χορήγηση του Εφάπαξ. Κι αυτό, πριν αρχίσουν οι περίφημες συγχωνεύσεις ταμείων, οι οποίες, όπου έχουν πραγματοποιηθεί ως σήμερα, έχουν αποδειχτεί καταστροφικές (βλ. ταμείο Εμπόρων). Πως οδηγήθηκε στην κατάσταση αυτή ένας κλάδος που και μεγάλες εισφορές δίνει, αλλά ούτε δυνατότητα φοροδιαφυγής έχει;
Η ευθύνη βαρύνει κυρίως το κράτος με τα παιχνίδια που έχει παίξει εδώ και χρόνια με τα χρήματα μας, (βλ. δομημένα ομόλογα, κουμπάροι και άλλα που πιθανώς δε γνωρίζουμε), προσπαθεί να φορτώσει στις τσέπες μας το πρόβλημα και, φυσικά δεν επιδοτεί τα ταμεία με χρήματα που και δικαιούνται, αλλά και χρειάζονται οι ασφαλισμένοι. Δεν υπάρχουν χρήματα, θα πει κανείς. Που βρέθηκαν τώρα τα χρήματα για να δοθούν 28 δις € στους τραπεζίτες, είναι ένα ερώτημα, το οποίο μόνο αν δει κανείς την πολιτική παραχώρησης των πάντων στο κεφάλαιο παίρνει απάντηση.
Το δεύτερο έχει να κάνει με την περίθαλψη μας: Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί έχουν προειδοποιήσει ότι από τον Δεκέμβριο δε θα παρέχουν φάρμακα δωρεάν στους ασφαλισμένους του Δημοσίου. Άσχετα με το αν θα πραγματοποιήσουν ή όχι την απειλή τους αυτή, το πρόβλημα είναι στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι μεγάλο. Ο ΟΠΑΔ έχει μεγάλο άνοιγμα ετησίως, καθώς δεν επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στην κατάσταση να κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς περίθαλψη ή να αναγκαστούμε να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη (και με τις αυξήσεις που προγραμματίζονται δε θα πάει και πολύ βαθιά!). Η λογική είναι η ίδια με το εφάπαξ: Προσπάθεια να φορτωθούν όλα τα βάρη και της παρούσας οικονομικής κρίσης οι εργαζόμενοι, προσπάθεια να περικοπούν όλες αυτές οι κατακτήσεις που βαραίνουν, όπως περίθαλψη και ασφάλιση.
Να μας βρουν απέναντι τους! Να ξεσκεπάσουμε αυτούς που στην ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ συνυπογράφουν τις αποφάσεις αυτές και μετά μας καλούν σε «αγώνες». Να έρθουμε σε αντίθεση με λογικές που θεωρούν ζήτημα διαχείρισης το θέμα των ταμείων και όχι πολιτικής που θέλει να ανατρέψει και τις τελευταίες κατακτήσεις των εργαζομένων.

Να απαιτήσουμε:
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!
  • Εδώ και τώρα πλήρη καταβολή του εφάπαξ.
  • Δωρεάν ασφάλιση και περίθαλψη για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος ζωής.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: