Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Μετά από μια μεθοδευμένη κίνηση της πρυτανείας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ με μοναδικό θέμα την «αντιμετώπιση» της συνεχιζόμενης κατάληψης του κτιρίου διοίκησης από φοιτητικούς συλλόγους και φοιτητές-φοιτήτριες αλλά και εργαζόμενους με αιχμή το μεγάλο αίσχος των εργολαβιών στο ΑΠΘ. Η Σύγκλητος του ΑΠΘ και ο πρύτανης προχώρησαν σε απειλές κατά των συμμετεχόντων στη κατάληψη. Αφήνοντας ανοιχτή την εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να γίνει «αποκατάσταση της παραβίασης (!)του Ασύλου που υφίσταται όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα» όπως προκλητικά και χυδαία αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.
Κυβέρνηση, πρυτανεία, καθηγητικό κατεστημένο (γαλάζιο, πράσινο και ροζ) και ΜΜΕ νομίζοντας ότι βρήκαν την «χρυσή ευκαιρία», επιχειρούν να ξαναανοίξουν το ζήτημα ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ και ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ στους πανεπιστημιακούς χώρους. Πάνε να εφαρμόσουν την αντιδραστική διάταξη του ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ που ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ τις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και τους ΑΓΩΝΕΣ των φοιτητών και των σπουδαστών. Ανοίγουν έτσι τον ασκό του Αιόλου, προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα καθεστώς φόβου και υποταγής. Ποιοι;
Αυτοί που χρόνια τώρα συνεργούσαν στο ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ που ανθεί στο ΑΠΘ με τις εργολαβίες.
Αυτοί που έκαναν πως δεν ήξεραν τίποτε για τις ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων που δουλεύουν μέσω των εργολαβιών στο ΑΠΘ. Εργαζόμενοι οι οποίοι είναι όμηροι του κάθε εργολάβου, πολλοί από αυτούς δε για μία ή και δύο δεκαετίες.
Αυτοί που με την ουσιαστική συμφωνία τους στον ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ανοίγουν την πόρτα στη ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ και τις ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ φοιτητών και φοιτητριών που έχουν ανάγκη τη δουλειά για να μπορέσουν να σπουδάσουν.
Αυτοί, υποκριτικά δήθεν συμφωνούν με τον αγώνα των φοιτητών για την κατάργηση των εργολαβιών αλλά κινητοποιούνται για να την ποινικοποιήσουν!
Να μην τους αφήσουμε! Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν θέση απέναντι σ’ αυτή την προκλητική τους στάση και μεθόδευση.
Να υπερασπίσουν το δικαίωμα της νεολαίας να αγωνίζεται.
Να καταδικάσουν την φασίζουσα λογική της αντισυγκέντρωσης στην οποία καλεί η Σύγκλητος για την Τρίτη 31 Μαρτίου.
Να διατρανώσουν σε όλους τους τόνους πως το Άσυλο είναι της νεολαίας, του λαού και των αγώνων τους και θα το υπερασπίσουν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης / κατάργησής του.
Αυτή την ώρα δεν έχουν θέση οι ίσες αποστάσεις γιατί αποτελούν ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ στην μεθοδευμένη κίνηση της κυβέρνησης της ΝΔ, του καθηγητικού κατεστημένου και των ΜΜΕ να ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
- ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: