Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής.
Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης

Με γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις αγώνα να συνεχίσουμε στην παρακαταθήκη των κινητοποιήσεων του Μάρτη
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Κυριακή, 19 Απριλίου 2009

NA ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δύο νέα σοβαρότατα κρούσματα τρομοκράτησης εκπαιδευτικών και μαθητών εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα:
Στη Θεσσαλονίκη, αρχές του Μάρτη, ο διευθυντής του ΠΥΣΔΕ Β΄θμιας, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κωνσταντινίδης, κάλεσε όλους του διευθυντές σχολικών μονάδων της Δ. Θεσσαλονίκης σε ενημέρωση από τον υποδιευθυντή της Γενικής Ασφάλειας για το ζήτημα της τρομοκρατίας στα σχολεία!
Μπροστά στις αντιδράσεις αρκετών διευθυντών που μάλιστα αρκετοί αποχώρησαν στο διάλειμμα η ενημέρωση τελείωσε... άδοξα.
Στα Τρίκαλα στο 1ο Λύκειο ξεκινά προκαταρτική εξέταση των καθηγητών όλου του συλλόγου(!) διδασκόντων στα πλαίσια ΕΔΕ, γιατί στις 18 Φλεβάρη δεν μπήκαν στις αίθουσες για μάθημα με σκοπό να συνεδριάσει ο σύλλογος διδασκόντων για να απαντηθεί το οξυμένο πρόβλημα που δημιουργούσε η συμπεριφορά του διευθυντή απέναντι στους μαθητές (συνεχείς αποβολές, «στολίσματα» όπως «φρενοβλαβής μαθητής», «επίδομα αναπηρίας θέλετε» και άλλα τέτοια «παιδαγωγικά»). Τελευταία αφορμή στάθηκε ότι δεν ήταν μαθητές και καθηγητές στις τάξεις τους λίγα λεπτά αφού είχε κτυπήσει το κουδούνι και ενώ είναι γνωστό πως οι μαθητές πρέπει να ανεβούν μια πολύ στενή σκάλα για να πάνε στις αίθουσες με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας λογικός χρόνος καθυστέρησης!
Να σημειωθεί πως ο διευθυντής, μέλος της ΠΑΣΚ και πρώην αιρετός για πολλά χρόνια, κατηγορεί τους καθηγητές για «πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων» (βασική κατηγορία), ως «μαθητοπατέρες» και «διακατεχόμενους από παλιμπαιδισμό»!
«Προοδευτική» εξ΄άλλου (στο χώρο του Συνασπισμού) ήταν και η διευθύντρια που «άλλαξε σχολικό περιβάλλον» με οριακή μία ψήφο στο σύλλογο διδασκόντων στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, τον Φλεβάρη.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά τρομοκράτησης που εκδηλώνονται μετά το μεγάλο ξέσπασμα της νεολαίας τον Δεκέμβρη και επιδιώκουν να εμπεδωθεί κλίμα αυταρχικού ελέγχου και καταστολής στα σχολεία.
Καταγγέλλουν ακόμα την αδράνεια από μεριάς των σχετικών εργασιακών σωματείων (ΕΛΜΕ) που αφήνουν δυστυχώς αναπάντητες με διάφορες δικαιολογίες (μέχρι και χωρίς δικαιολογία) τις ενέργειες αυτές.
Τόσο οι κυρίαρχες παρατάξεις των αστικών κομμάτων (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) όσο και οι παρατάξεις της λεγόμενης αριστεράς, στο μέτρο που τους αναλογεί, έχουν την ευθύνη τους για αυτή την εκκωφαντική... σιωπή!
- ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΛΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΟΛΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
- ΕΠΙΣΗΣ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: