Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Για τη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για το συνέδριο

Δήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ Πειραιά που κατατέθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης της Εφορευτικής Επιτροπής στις 14 / 5 στα γραφεία της ΕΛΜΕ

Οι συνεχείς ασυμφωνίες που προέκυψαν κατά την εκλογική διαδικασία της 11/5 πλήττουν σοβαρά την αξιοπιστία των εκλογών. Μια διαδικασία κατά την οποία ψήφισαν (με βάση τους καταλόγους) 1132, βρέθηκαν 1157 φάκελοι, από αυτούς 1152 με υπογραφή και τελικά καταμετρήθηκαν 1149 ψηφοδέλτια.

Αποδείχτηκε ότι η παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων αποτελεί έκφραση της κρατικής κηδεμονίας στο συνδικαλιστικό κίνημα και με κανένα τρόπο δεν εγγυάται την αξιοπιστία των εκλογών.

Η επιλογή να θεωρηθεί έγκυρος αριθμός ψηφισάντων ο αριθμός φακέλων και όχι ο αριθμός που καταγράφηκε στις εκλογικές καταστάσεις ανοίγει κενοφανείς και επικίνδυνους δρόμους για μελλοντικές φιλοδοξίες αλλοίωσης αποτελεσμάτων μέσω πολυψηφίας. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η διαφορά προέκυψε από οργανωτικά προβλήματα και όχι από προσπάθεια νοθείας.

Δυστυχώς η επιλογή αυτή είναι μια μη αντιστρεπτή εξέλιξη καθώς τα ψηφοδέλτια ανοίχτηκαν και τώρα δεν μπορούν να ακυρωθούν. Με βάση αυτό οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δεν μπορούν να προσυπογράψουν νούμερο ψηφισάντων που υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στους ψηφίσαντες βάσει των εκλογικών καταλόγων.

Με βάση τις τέσσερις (!) ασυμφωνίες που περιγράψαμε στο σημείο 1, θεωρούμε ότι πιο σωστή λύση θα ήταν η επανάληψη των εκλογών, ενδεχόμενο που για διάφορους πρακτικούς λόγους δεν είναι εύκολα εφικτό στη φάση αυτή.

Θεωρούμε ότι στη συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα εκλεγμένα από τη Γενική Συνέλευση μέλη της ΕΛΜΕ και της Εφορευτικής.

Η κατανομή των συνέδρων θα πρέπει να γίνει με απλή αναλογική όπως σαφώς ορίζει το καταστατικό της ΕΛΜΕ στα άρθρα 31.4 και 33. Αυτή ρητά θα είναι και η θέση της παράταξής μας σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.


8*. Καταγγέλλουμε ότι η σύνθεση της Εφορευτικής που επιβλήθηκε σήμερα 14/5/2009 στη συνεδρίαση στα γραφεία της ΕΛΜΕ με δικαιολογία ότι επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο όσοι έμειναν μέχρι το τέλος της διαδικασίας στις 11/5/2009 και η οποία δεν ολοκληρώθηκε αλλά συνεχίζεται σήμερα, αλλοιώνει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Επιπλέον καταγγέλλουμε όσους παρέδωσαν μέχρι σήμερα τα ψηφοδέλτια σε ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής για φύλαξη χωρίς πρακτικό.


* Το σημείο 8 προστέθηκε στην πορεία της “διαδικασίας” μετά τα καινούρια προβληματικά ζητήματα που προέκυψαν και μετά τον αποκλεισμό του εκπροσώπου μας από την Εφορευτική Επιτροπή (η σύνθεση της “Εφορευτικής Επιτροπής” τελικά ήταν η εξής: δύο μέλη ΔΑΚΕ, δύο ΠΑΣΚ, ένα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΓΛΗΝΟΣ και δύο δικαστικοί αντιπρόσωποι !!!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: