Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής.
Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης

Με γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις αγώνα να συνεχίσουμε στην παρακαταθήκη των κινητοποιήσεων του Μάρτη
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ και τις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στις 30 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στο στέκι Νεολαίας "Σφεντόνα" της Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Οι Αγωνιστικές Κινήσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, καταγγέλλουν στον ελληνικό λαό και τη νεολαία την φασιστικού χαρακτήρα επίθεση που δέχτηκε το πρωί με εμπρηστικό μηχανισμό, λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα της Κυριακής, το Στέκι Νεολαίας «Σφεντόνα», στην οδό Μακρυγιάννη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το Στέκι Νεολαίας «Σφεντόνα» που λειτουργεί εδώ και μόλις δύο μήνες με πρωτοβουλία των Αγωνιστικών Κινήσεων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, μιας αριστερής αγωνιστικής φοιτητικής συλλογικότητας, έχει θέσει τη λειτουργία του στην υπηρεσία των νεολαιίστικων αγώνων, κόντρα στο σύστημα, τις πολιτικές του και τις «αξίες» που προσπαθεί να επιβάλλει στη νεολαία.
Η επίθεση αυτή εντάσσεται μέσα στο γενικό πλαίσιο έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, ενάντια στις λαϊκές και νεολαιίστικες καταχτήσεις. Ιδιαίτερα εντάσσεται στο κλίμα τρομοκράτησης και έντασης της καταστολής της νεολαίας και του λαού μετά την νεανική έκρηξη του Δεκέμβρη. Αλλά επιπρόσθετα και στο κλίμα ξενοφοβίας, ρατσισμού και προσπαθεί να επιβάλλει η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και οι κολαούζοι τους (ΛΑΟΣ) στους δοκιμαζόμενους, από τα μεγάλα προβλήματα που γεννάει η ίδια πολιτική, ντόπιους εργαζόμενους.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις σε ΑΕΙ –ΤΕΙ, σαν τμήμα της αγωνιζόμενης νεολαίας και ακολουθώντας το δικό της παράδειγμα στους μεγάλους αγώνες που ξεδίπλωσε τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα υποκύψουν σε αυτή την προσπάθεια εκφοβισμού. Μαζί με τη αγωνιζόμενη νεολαία και το λαό απαντάμε στις φασιστικές επιθέσεις με την ανάπτυξη των αγώνων.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καλούν τέλος, στην προγραμματισμένη εκδήλωση – συζήτηση για τους μετανάστες τη Δευτέρα 6 Ιουλίου , στις 7:30 το απόγευμα στο Στέκι Νεολαίας «Σφεντόνα».


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: