Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ «ΙΟ» ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

Κατάπτυστη πραγματικά ανακοίνωση του Υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουν τα σχολεία για τον ιό της νέας γρίπης λες και βρίσκεται σε άλλον κόσμο.

Μιλάνε για υγιεινή απόσταση ανάμεσα στα παιδιά αυτοί που μαντρώνουν τους μαθητές σε αίθουσες με νοβοπάν σε υπόγεια και μαγαζιά, που κατοχυρώνουν με εγκυκλίους τις τάξεις των τριάντα και πάνω μαθητών!

Μιλάνε για ιδιαίτερους χώρους συγκέντρωσης αυτοί που έχουν μετατρέψει διαδρόμους και αίθουσες εκδηλώσεων σε αίθουσες διδασκαλίας.

Μιλάνε για συνθήκες υγιεινής αυτοί που διαμορφώνουν τις πιο ανθυγιεινές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς με τις μαζικές περικοπές και καταργήσεις τμημάτων, συνενώσεις σχολείων με ιδιαίτερη επίκληση στην σημερινή κρίση.

Πίσω από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης και τις πομπώδεις ανακοινώσεις, κρύβουν τα νέα πιο αντιδραστικά και αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν στην εκπαίδευση και γενικότερα.

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι επίδοξοι αντικαταστάτες τους….

Να αντισταθούμε στον πραγματικά επικίνδυνο ιό της… αφαίρεσης των κατακτημένων δικαιωμάτων μας μέσα και έξω από το σχολείο.

Να απαιτήσουμε χώρους εργασίας και σπουδών που να τηρούν τους βασικούς όρους υγιεινής. Σχολεία και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.

Λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα. Δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: