Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Οι συμπτύξεις και οι περικοπές δεν πρέπει να περάσουν!

Όλοι στη γενική συνέλευση την Τρίτη, 15/9 και ώρα 12.30 μμ, στα σχολεία Τζαβέλλα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Αντίσταση για να μην πληρώσουν την κρίση οι μαθητές και οι εργαζόμενοι

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Υπάρχουν ζητήματα μικρότερης και ζητήματα μεγαλύτερης σημασίας. Το ζήτημα που έχει προκύψει με τις συμπτύξεις τμημάτων είναι μεγάλης σημασίας γιατί συνδέεται με την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στα συνήθη θύματα: Τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους. Πιο συγκεκριμένα:

- Περικόπτονται κονδύλια για ουσιαστικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων ταυτόχρονα με την υπέρογκη χρηματοδότηση νέου εξοπλισμού της αστυνομίας για να αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις και λίγους μήνες μετά τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση των τραπεζών.

- Επιδεινώνονται οι συνθήκες μόρφωσης των μαθητών καθώς στοιβάζονται σε μεγάλα τμήματα και ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η παραπαιδεία, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα σε όση δωρεάν εκπαίδευση έχει απομείνει.

- Συνάδελφοι που θα διορίζονταν αναπληρωτές θα μείνουν χωρίς δουλειά ακολουθώντας την πορεία των τελευταίων χρόνων από τα πρόθυρα του διορισμού στην αναπλήρωση, από κει στην ωρομισθία και τελικά στην ανεργία.

- Οι μόνιμοι συνάδελφοι θα μείνουν με μισά ωράρια και θα ενταθεί έτσι η ομηρία τους από τη διοίκηση και η εργασιακή ανασφάλεια.

Οι (προεκλογικές!) εξαγγελίες – απειλές Καραμανλή στη ΔΕΘ δεν ήταν εξαγγελίες ενός (υποψήφιου) πρωθυπουργού. Ήταν οι κυνικές απειλές ενός συστήματος του οποίου όλα τα κέντρα ομονοούν στην πρωτοφανή κλιμάκωση της άγριας επίθεσης στα δικαιώματά μας.

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ήταν ιδιαίτερα επιθετικός κατά την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ. Με απαξιωτικές συμπεριφορές και εκφράσεις «και πού να δείτε τι σας περιμένει» συμπυκνώνει το πνεύμα της πολιτικής του συστήματος (και) στην εκπαίδευση και αποδεικνύει ότι τα στελέχη της διοίκησης πρώην συνδικαλιστές ή όχι είναι πρόθυμα να προωθήσουν τις αντιλαϊκές επιδιώξεις των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι συμπτύξεις τμημάτων δεν πρέπει να περάσουν. Μπορεί και πρέπει να δοθεί μάχη.

Οι μαζικές αρνήσεις συλλόγων να στείλουν στη διεύθυνση 30άρια τμήματα δείχνουν ότι ο κλάδος παρά τις απογοητεύσεις του, έχει ακόμα σοβαρά αντανακλαστικά υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των δικών του εργασιακών κατακτήσεων.

1. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει να μην υποκύψουν στον εκβιασμό της Διεύθυνσης «αν δε στείλετε 30άρια τμήματα δε θα σας στείλω καθηγητές». Αν δε σταλούν καθηγητές η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου τη Διεύθυνση.

2. Πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά στη γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τρίτη, 15/9 και ώρα 12.30 μμ, στα σχολεία Τζαβέλλα. Εκεί να ακουστούν όλοι συνάδελφοι για τις μορφές κλιμάκωσης με στόχο την ακύρωση – ανάκληση της οδηγίας για 30άρια τμήματα.

3. Η επόμενη βδομάδα να είναι βδομάδα καθημερινών κινητοποιήσεων στο κέντρο του Πειραιά και στη Διεύθυνση. Με απεύθυνση για κοινή δράση και συνεννόηση στους Συλλόγους Δασκάλων και στους Συλλόγους Γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: