Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Να σταματήσει η συγκάλυψη

Να σταματήσει η συγκάλυψη – Να τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονίας του Πακιστανού Καμράν Ατίφ στο Αστ. Τμήμα Νίκαιας

Να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες της 17ης Οκτώβρη – Να παύσουν οι διώξεις– ΟΧΙ στους τρομοκρατικούς τρομονόμους

Στις 26 Σεπτέμβρη συνελήφθη στο σπίτι του στη Νίκαια ο Πακιστανός Καμράν Ατίφ μετά από καταγγελία που κατόπιν αποδείχτηκε ανακριβής. Στο σπίτι του και στη συνέχεια στο Α.Τ. Νίκαιας, ο άτυχος Πακιστανός δέχτηκε σωρεία κακοποιήσεων, βασανισμών και ηλεκτροσόκ. Αφέθηκε ελεύθερος όταν αποδείχτηκε ότι η καταγγελία δεν είχε σχέση με αυτόν. Ελεύθερος αλλά σακατεμένος Μετά από δεκατρείς μέρες, ο διαλυμένος οργανισμός του Ατίφ δεν άντεξε και στις 9 Οκτώβρη ο κακοποιημένος μετανάστης πέθανε.

Ακολούθησε η εξοργιστική συγκάλυψη του γεγονότος από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Καταστολής, που απέδωσε το θάνατο στο γνωστό σε αντίστοιχες περιπτώσεις… πνευμονικό οίδημα. Στη συγκάλυψη, συνεργάτες τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης που έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα στήριξης της νέας αστικής κυβέρνησης και δε βρήκαν να πουν ούτε λέξη για τη δολοφονία.

Στην πορεία του Σαββάτου 17 Οκτώβρη, έπεσαν βροχή τα χημικά στα στενά της Νίκαιας και συνελήφθησαν 8 διαδηλωτές με κατηγορίες που εντάσσονται στο νέο κατασταλτικό νομικό πλαίσιο που πέρασε στα μουλωχτά το καλοκαίρι και που ανοίγει το δρόμο για βαριές ποινές σε όποιον από αυτούς που συμμετέχουν σε μια διαδήλωση, επιλέγει το κράτος.

Η ενορχηστρωμένη συγκάλυψη πρέπει να σπάσει. Η απαίτηση για άμεση τιμωρία των ενόχων της δολοφονίας του Καμράν Ατίφ αλλά και για άμεση απελευθέρωση των οκτώ διαδηλωτών και απόσυρση των κατηγοριών πρέπει να είναι πλατιά, μαζική και ανεξάρτητη από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός γιατί σχετίζεται με την καταπάτηση στοιχειωδών ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

19/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: