Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Πληθαίνουν τα κρούσματα πιέσεων και αυθαιρεσιών προς συναδέλφους προκειμένου να φορτώσουν τα κενά από την πολιτική του περιορισμού των διορισμών στην εκπαίδευση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Πρόσφατο κρούσμα στην πρωτοβάθμια Θεσσαλονίκης οι πιέσεις των προϊσταμένων σε Συκιές και Σταυρούπολη προς τις νηπιαγωγούς της ειδικής αγωγής που υπηρετούν στα τμήματα ένταξης να στείλουν τα νήπια της ένταξης σπίτι προκειμένου να αναπληρώσουν νηπιαγωγούς του ολοήμερου που πήραν άδεια για λόγους υγείας!
Αποκαλύπτεται όλη η υποκρισία ενός ολόκληρου συστήματος (υπουργείο, ΚΕΕΔΥ δήμοι, προϊστάμενοι) για τα «παιδιά ενός κατώτερου θεού» κλπ και όλα αυτά τα παχιά λόγια περί ένταξης και ενσωμάτωσης που ακούμε καθημερινά.
Αποκαλύπτεται ακόμα που οδηγεί η πολιτική των περικοπών που ξεκίνησε η ΝΔ και συνεχίζει-πιο σκληρά- το ΠΑΣΟΚ.
Οι σύλλογοι δασκάλων και νηπιαγωγών μαζί με τους γονείς πρέπει να αποτρέψουν «εν τη γενέσει» τους τέτοιες λύσεις πριν αρχίσουν να καθιερώνονται.
Να ζητήσου να καλυφτούν τα κενά με διορισμούς αδιορίστων και προσλήψεις αναπληρωτών αφού στους νηπιαγωγούς κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν... εκπαιδευτικοί διαθέσιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: