Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ δεν άργησε να δείξει τις πραγματικές της προθέσεις.
Ο πολιτικός φορέας (ΠΑΣΟΚ) που κατάργησε την επετηρίδα, που επέβαλλε με την ωμή αστυνομοκρατία τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που εγκαινίασε το θεσμό της ωρομισθίας και ψήφισε το νόμο για την αξιολόγηση - χειραγώγηση δεν υπήρχε περίπτωση να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο στα νέα κυβερνητικά του καθήκοντα.
Με μια τριπλή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και πίσω από την λαθροχειρία του «νοικοκυρέματος» επιβάλλεται:
1. Το πέταγμα χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών από την εκπαίδευση και η στέρηση του δικαιώματος στη δουλειά.
Το προβληματικό εργασιακό τοπίο με τις προϋπηρεσίες, τα μόρια και τους πίνακες αναπληρωτών (που είχε ήδη διαμορφωθεί με τις κυβερνήσεις Σημίτη και που το επέκτειναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ) αποτελεί το έδαφος για τη νέα επίθεση.
Δεν θέλουν κανένας αδιόριστος εκπαιδευτικός να θεμελιώνει (με οποιοδήποτε τρόπο) εργασιακό δικαίωμα. Θέλουν να απαλλαγούν από κάθε εργασιακή απαίτηση. Γι αυτό συναρτούν και τις προσλήψεις αναπληρωτών - ωρομισθίων από τον… ΑΣΕΠ. Και απαιτούν από τους συναδέλφους να δίνουν κάθε δύο χρόνια ΑΣΕΠ για να μπορούν να είναι… αναπληρωτές - ωρομίσθιοι.
2. Με την εφαρμογή της δόκιμης υπηρεσίας για τους νεοδιόριστους και την αυστηροποίηση των κριτηρίων μονιμοποίησης στην ουσία εγκαινιάζουν την αξιολόγηση - χειραγώγηση στην εκπαίδευση, χτυπούν και υπονομεύουν τη μονιμότητα και επεκτείνουν τους μισθολογικούς και άλλους διαχωρισμούς νέων - παλιών που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση της ΝΔ με το διαφορετικό μισθολόγιο για τους νεοδιοριζόμενους.
3. Αλλάζοντας το καθεστώς μοριοδότησης και κινήτρων ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο για ελαστικότερες μετακινήσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Και φυσικά η επίθεση δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί.
«Καραδοκεί» η ολοκληρωμένη εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης, η σύνδεση μισθού αποδοτικότητας (το «απαιτεί» άλλωστε και η ΕΕ), η ακόμα μεγαλύτερη υπονόμευση της οργανικότητας και το ξεχείλωμα του εργασιακού - διδακτικού ωραρίου.
Απαιτείται να γίνουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις που να προετοιμάσουν τον κλάδο για την νέα επίθεση που ξεκινά.
Να δημιουργηθούν οι όροι στα εργασιακά σωματεία (διδασκαλικοί σύλλογοι - ΕΛΜΕ) για ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων.
Οι μαχόμενες δυνάμεις του κλάδου πρέπει να συντονίσουν την κοινή τους δράση προτού η αντιδραστική επίθεση πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας που θα απειλεί ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα (διορισμοί, μονιμότητα, ασφαλιστικά δικαιώματα)!
- ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!
- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ!
- ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
- Να μην καταργηθεί για τους συναδέλφους που ήδη έχουν δουλέψει ως αναπληρωτές – ωρομίσθιοι η δυνατότητα ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό.
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: