Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΟΛΟΙ στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη
Μήνυμα αντίστασης στην επέλαση στα δικαιώματά μας


Με τις ευλογίες – κατευθύνσεις της ΕΕ και με τη συναίνεση της ΝΔ και των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης, η κυβέρνηση οξύνει την αντιδραστική επίθεση στα δικαιώματά μας. Στο στόχο και πάλι το εισόδημα, ο 14ος μισθός, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι εργασιακές σχέσεις.
Οι επικοινωνιακές τρίπλες για δήθεν ήπια μέτρα θυμίζουν – δυστυχώς- στους εργαζόμενους τον αντίστοιχο οδοστρωτήρα της κυβέρνησης της ΝΔ, οδοστρωτήρας που είχε βαφτιστεί… «ήπια προσαρμογή»!

Η επίθεση, λοιπόν, κλιμακώνεται. Με την αστική τάξη να συνεχίζει να παρασιτεί σε βάρος του εργαζόμενου λαού.
Με το λαό σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης έως απόγνωσης.

Και στα σκαριά οι απάτες των λεγόμενων «κοινωνικών διαλόγων» και των «συσκέψεων πολιτικών αρχηγών» (όπου βέβαια θα παραστούν ΟΛΟΙ!). Για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, για να αποκρύψουν την ταξική φύση της επίθεσης που εξελίσσεται, για να πείσουν τα θύματα να συναινέσουν στη σφαγή των δικαιωμάτων τους.

Στις συνθήκες αυτές οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν κάνουν ούτε την κλασσική απεργία – τουφεκιά ενόψει προϋπολογισμού, η ΟΛΜΕ δεν έχει κάνει γύρο γενικών συνελεύσεων και το ΠΑΜΕ κάνει ό,τι μπορεί για να περιχαρακωθεί, για να περιορίσει το μέτωπο της αντίστασης και να αποφύγει έτσι το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν αγώνες ενοχλητικοί για το σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΜΕ αρνήθηκε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης απεργιακής συγκέντρωσης με άλλα σωματεία μετατρέποντας τη συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως σε συγκαλυμμένη κομματική συγκέντρωση.
ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ είναι -ο καθένας με τον τρόπο του- συνυπεύθυνοι στη δυσκολία του κινήματος να οργανώσει αποτελεσματικά την αντίστασή του.

Στις 17 Δεκέμβρη σωματεία και ομοσπονδίες κάνουν απεργίες και στάσεις εργασίας. Να κάνουμε τη μέρα αυτή βήμα αντίστασης στην επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησής του. Επιτακτική είναι η ανάγκη να εκφραστεί η αντίθεση στα μέτρα του συστήματος και της κυβέρνησής του, είναι η ανάγκη συμμετοχής στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΟΛΟΙ στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.30 μμ.

Η κρίση είναι του καπιταλισμού. Θύματα πάντα οι εργαζόμενοι.
Να μην περάσει η νέα επίθεση στα δικαιώματά μας.
> Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Να ζούμε μόνο από τη δουλειά μας.
> Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης.
> Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά. Η ασφάλιση – περίθαλψη είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό δικαίωμα για ΟΛΟΥΣ.
> Επιδόματα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλο το διάστημα ανεργίας.
> Να σπάσει η κρατική τρομοκρατία – Κάτω τα χέρια από τις πολιτικές, συνδικαλιστικές, ατομικές ελευθερίες. Κάτω τα χέρια από το άσυλο – το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες.
11/12/2009
http://deltioake.blogspot.com agonkinpeiraia@yahoo.gr
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: