Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Δεν προλαβαίνουμε να καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς εντεταλμένους στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών.
To γνωστό και από το παρελθόν μαύρο μέτωπο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ (αποφάσισε σε «ασφαλή» χρονική περίοδο και μακριά από τις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου) να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση στις 16.12.09.
Μια απόφαση συγκεκριμένη αφού γνώριζαν ότι την επόμενη μέρα (17.12.09) οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανήκουν στο ΠΑΜΕ έχουν προκηρύξει απεργία, η ΟΛΜΕ καλεί σε στάση εργασίας και οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα συντονιστικά των καταλήψεων τους προγραμματίζουν πορείες για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Είναι φανερή η ύπουλη πρόθεση με «αγωνιστικό» δήθεν τρόπο να μην βρεθούν στο δρόμο μαζί εκπαιδευτικοί (όλοι οι εκπαιδευτικοί) και οι φοιτητές- σπουδαστές- μαθητές. Να υπονομευτεί το πανεκπαιδευτικό κίνημα.
Τα μεγάλα λόγια για «ενιαία συνδικάτα» αποκαλύπτονται πεντακάθαρα από τους κυβερνητικούς υπαλληλίσκους που επιδιώκουν να κλείσουν την παραμικρή «χαραμάδα» μέσα από την οποία θα εκφραστεί η λαϊκή και νεολαιίστικη οργή και δυσαρέσκεια απέναντι στην πιο ολοκληρωτική αντιλαϊκή καταιγίδα μετά την μεταπολίτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μια καταιγίδα που στο όνομα της «έκτακτης ανάγκης» επιδιώκει να σαρώσει ότι έχει απομείνει από εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Κατανοούμε την πρεμούρα και την αγωνία των κυβερνητικών υπαλλήλων στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Πιστεύουμε όμως ακόμη, ότι οι ξεχωριστές και δήθεν «περιφρουρημένες» κινητοποιήσεις που εξαγγέλλει το ΠΑΜΕ κρύβουν το δέος απέναντι στις αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
Διαθέσεις που μπορούν να δημιουργήσουν αποτελεσματικές εστίες αντίστασης μόνο αν ενωθούν σε ένα κοινό ποτάμι έκφρασης της λαϊκής και νεολαιίστικης οργής.
Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) μα πάνω απ` όλα τους διδασκαλικούς συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, να πιέσουν αποφασιστικά ώστε να προκηρυχτεί κοινή απεργιακή κινητοποίηση στις 16-17/12 και κοινά συλλαλητήρια εκπαιδευτικών και σπουδάζουσας νεολαίας.
Η διέξοδος βρίσκεται στην κοινή δράση και στο ενωμένο μέτωπο αντίστασης.

ΑΠΕΡΓIΑ στις 16-17/12!

Όλοι στους δρόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: