Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απεργία χωρίς σωματεία !
Αυτό δήλωσαν ότι θέλουν ούτε λίγο ούτε πολύ οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση της 15/12 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Με αυτό το σκεπτικό έστησαν μια «συντονιστική επιτροπή» για την απεργία με εκπροσώπους αποκλειστικά από παρατάξεις του κομματικού τους φορέα χωρίς καμιά άλλη απεύθυνση. Με το ίδιο σκεπτικό η «συντονιστική επιτροπή» αποφάσισε τον αποκλεισμό της ΕΛΜΕ Σάμου από τους χαιρετισμούς στην απεργιακή συγκέντρωση! Εξ άλλου προείχε η αναγκαιότητα οι ομιλητές που όρισε η «συντονιστική επιτροπή» να επιχειρήσουν-για μια ακόμα φορά- να μετατρέψουν με τις ομιλίες τους τη συγκέντρωση των απεργών εργαζόμενων σε μια παραταξιακή εκδήλωση. Γιαυτό στις διαμαρτυρίες του κόσμου που στήριζε το δικαίωμα της ΕΛΜΕ να απευθύνει χαιρετισμό στη συγκέντρωση οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ απάντησαν… αποστομωτικά: «ας πάνε να κάνουν χωριστή συγκέντρωση»!!
Την ώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει τη σφαγή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, το ΠΑΜΕ ενισχύει την πολιτική των διαχωρισμών μέσα στους εργαζόμενους και επιδιώκει τη διάσπαση τους. Την ώρα που απαιτείται γενικευμένος λαϊκός ξεσηκωμός το ΠΑΜΕ επιβεβαιώνει την προσήλωση του στη λογική των σωματείων-σφραγίδων, την εχθρότητα του απέναντι σε κάθε μαχόμενη φωνή, απέναντι στην από τα κάτω οργανωμένη πάλη των εργαζομένων! Αυτή η πολιτική και αυτή η λογική είναι πολύ μικρή, όχι για να ηγηθεί ενός κινήματος ανατροπής της επίθεσης, αλλά ακόμα και για να υπάρξει στα πλαίσια του. Ή το εργατικό κίνημα και οι εργαζόμενοι θα ανασυγκροτηθεί στο ύψος των απαιτήσεων που θέτει η καπιταλιστική βαρβαρότητα και θα πετάξει στα σκουπίδια αυτή τη δεξιά και υποταγμένη στο σύστημα λογική ή αυτή η πολιτική του ΠΑΜΕ θα πνίξει τις διαθέσεις και τις δυνατότητες αντίστασης και πάλης των εργαζομένων.
Η ΕΛΜΕ Σάμου απάντησε έμπρακτα στην επιχείρηση αποκλεισμού της που εμπνεύστηκε το ΠΑΜΕ. Με καταγγελία μέσα στην απεργιακή συγκέντρωση που κέρδισε τη συμπαράσταση δεκάδων απεργών. Με το μαζικό της μπλοκ και τον αγωνιστικό παλμό στην απεργιακή διαδήλωση. Η ΕΛΜΕ Σάμου αποτελεί σημαντικό τμήμα του κινήματος των εργαζομένων στη Σάμο. Θα επιμείνει στον αγώνα και στην κατεύθυνση της οργάνωσης της πάλης από τα κάτω, στη βάση της ενότητας των εργαζομένων, του συντονισμού και της ταξικής ανασυγκρότησης των σωματείων τους. Μόνο έτσι μπορεί να ξεπεραστεί η ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να ανατραπεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Οι απεργίες, οι αγώνες, το κίνημα, είναι υπόθεση των μαχόμενων σωματείων, των εργαζομένων και της νεολαίας και δεν έχουν κανένα «ιδιοκτήτη»! Στόχος μας είναι να διευρυνθούν οι δυνάμεις που αγωνίζονται, ώστε να μπορέσουμε να αποκρούσουμε την κυβερνητική επίθεση. Κι αυτός ο στόχος υπονομεύεται από κάθε λογής “κομματικά καπέλα” και τη μετατροπή των απεργιακών συγκεντρώσεων σε παραταξιακές εκδηλώσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ15-12-10

Δεν υπάρχουν σχόλια: