Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Αγαπητοί γονείς,
είμαστε εκπαιδευτικοί Αισθητικής Αγωγής (Μουσικής – Εικαστικών – Θεατρικής Αγωγής), Πληροφορικής, Ξένων Γλωσσών και Παράλληλης Στήριξης που προσληφθήκαμε ως κανονικοί αναπληρωτές από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και κάποιοι ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου (συνολικά 5822 σε όλη την Ελλάδα).
Από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πως και πότε θα πληρωνόμαστε, γιατί δεν προσληφθήκαμε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά μέσω ευρωπαϊκών επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ και μάλιστα εν αγνοία μας (κανείς δεν μας ξεκαθάρισε από την αρχή ότι προσλαμβανόμαστε υπό διαφορετικές συνθήκες, δηλαδή μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων). Τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και αφού μετά από έντονες αντιδράσεις αποσύρθηκαν οι «λευκές» συμβάσεις που κληθήκαμε να υπογράψουμε αρχικά, εργαζόμαστε οι μισοί χωρίς να έχουμε υπογράψει σύμβαση και οι υπόλοιποι έχοντας υπογράψει συμβάσεις χωρίς σαφή αναφορά σε μισθό, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δηλαδή δουλεύουμε απλήρωτοι και ανασφάλιστοι!!! Τον Ιούνιο οι συμβάσεις μας λήγουν και πολλοί από εμάς δε θα καταφέρουμε να πάρουμε ούτε το ταμείο ανεργίας. Και φυσικά ούτε λόγος για δουλειά από Σεπτέμβρη.
Οι περισσότεροι από εμάς μετακινηθήκαμε σε περιοχές μακριά από τον τόπο κατοικίας μας και τις οικογένειες μας, πληρώνουμε ενοίκια, δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη δουλειά, είμαστε απλήρωτοι από την αρχή της σχολικής χρονιάς και κανείς δεν δεσμεύεται ότι θα πληρωθούμε, όπως ίσχυε μέχρι τώρα για όλους τους αναπληρωτές. Έχουμε εξαθλιωθεί ψυχολογικά, συναισθηματικά και κυρίως οικονομικά, παρ’ όλα αυτά προσπαθούμε με αγάπη και μεράκι να επιτελέσουμε το διδακτικό και παιδαγωγικό μας έργο.Για τους παραπάνω λόγους και υλοποιώντας το κάλεσμα της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) προχωρούμε σε επίσχεση εργασίας από την Πέμπτη 16/12/10 και μέχρις ότου μας καταβληθούν όλες οι καθυστερούμενες αποδοχές μας, προκειμένου να μπούμε και πάλι στις τάξεις μας και να αφοσιωθούμε απρόσκοπτοι στο έργο μας και στους μαθητές μας.
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει για να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Και παλεύουμε όχι μόνο τα δεδουλευμένα μας, αλλά και για αξιοπρεπείς όρους δουλειάς για όλους μας, για δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Θέλουμε και ξέρουμε ότι θα σας έχουμε δίπλα μας γιατί σε αυτή τη μάχη δεν πρέπει να είναι κανείς μόνος του. Γιατί το αίτημα για μόνιμη σταθερή δουλειά αφορά όλους τους εργαζόμενους, γιατί η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σημαίνει αξιοπρεπή δουλειά για όλους, γιατί οι μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί στο δημόσιο σχολείο με μείωση των μαθητών ανά τάξη σημαίνει δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Γιατί η προάσπιση του δημόσιου, δωρεάν σχολείου είναι υπόθεση όλων των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, γιατί όλοι μαζί οφείλουμε να βγούμε στους δρόμους φωνάζοντας για τα κοινά μας συμφέροντα, τα κοινά μας δικαιώματα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξη σας.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΣΠΑ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: