Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η Ελευσίνα βροντοφώναξε:


ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
KAMIA ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

«ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ»


600 μαθητές, γονείς , εκπαιδευτικοί με τη δυναμική συμμετοχή τους στη διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει μεγάλο αριθμό σχολείων της περιοχής, δήλωσαν ότι μέσα από την κοινή τους δράση και την στήριξη του λαού της περιοχής δεν θα επιτρέψουν να προχωρήσει η πολιτική της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Κάνοντας πορεία στο κέντρο της πόλης και με παραστάσεις έξω από το δημαρχείο και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, μοιράζοντας προκηρύξεις ενημέρωσης του Ελευσινιακου λαού, με συνθήματα ενάντια στην πολιτική των περικοπών του μνημονίου, με δυναμικότητα που προκάλεσε το θαυμασμό και των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων, έγινε η αρχή για μια προσπάθεια που συνεχώς θα κλιμακώνεται, όσο θα ξεδιπλώνεται η επίθεση της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ο Δήμος της Ελευσίνας δεσμεύτηκε στη συνάντηση του να μην δεχτεί οποιαδήποτε συγχώνευση. Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης που δέχτηκε τους εκπροσώπους γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών είπε ότι έχει ήδη γνωστοποιήσει την αρνητική θέση του στις συγχωνεύσεις και δεν δέχτηκε οποιαδήποτε περαιτέρω δέσμευση.
Η σημερινή μαζικότητα της συγκέντρωσης, ανάγκασε και μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης (βλ. ΚΚΕ), που το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο «έλαμψαν με την απουσία τους» αλλά και κατηγόρησαν όλους εμάς που παλεύαμε για την διοργάνωση αυτής της κινητοποίησης, για συνεργάτες της κυβέρνησης, να εμφανιστούν δειλά σήμερα, μοιράζοντας προκηρύξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, δείχνοντας άλλη μια φορά την οπορτουνιστική ταχτική και λογική τους, έξω και ενάντια στο οποιοδήποτε κίνημα δεν μπορεί να ελέγχει.


Ο αγώνας θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή όλων μας στη γενική απεργία και διαδήλωση στην Αθήνα
Ελευσίνα 22-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: