Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β’ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγελλει το Διευθυντή β’/θμιας εκπαίδευσης Πειραιά Δημητρόπουλο Ηλία γιατί με έγγραφο του απαγορεύει την πολιτική και συνδικαλιστική δράση στα σχολεία! Ευθυγραμμισμένος με την Υπουργό παιδείας, που πρόσφατα δήλωσε στη Βουλή ότι « τα κόμματα δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμια» και με το νόμο πλαίσιο καταργεί ουσιαστικά τις παρατάξεις και τους φοιτητικούς συλλόγους , ανέσυρε εγκύκλιο του 1985 σύμφωνα με την οποία «απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα».
Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για το γεγονός ότι το έγγραφο θυμίζει τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Με βάση το κατάπτυστο αυτό έγγραφο έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί (μήπως ήταν και αυτό ένας από τους στόχους του;) το διάβασμα, κατά τον αγιασμό, της σχετικής ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ.
Γι’ αυτό τη Δευτέρα διαβάζουμε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στη Διεύθυνση στις 12 το μεσημέρι.
Η Υπουργός παιδείας μπορεί να στέλνει ιδεολογικά μανιφέστα στα σχολεία (το ίδιο και η Ε.Ε), οι επιχειρήσεις και τα διευθυντικά τους στελέχη μπορούν να μπαινοβγαίνουν στα σχολεία μέσω των διαφόρων προγραμμάτων, αλλά τα κόμματα, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς, η ΕΛΜΕ πρέπει να φιμωθούν.
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει επίσης την αστυνομική παρέμβαση στο ΕΠΑΛ Περάματος (σύμφωνα με την αστυνομία έγινε με Εισαγγελική παραγγελία) και την απαίτηση της να της δοθούν τα ονόματα του περσινού 15μελούς για καταλήψεις που έγιναν πέρσι, διεκδικώντας λύσεις σε διάφορα προβλήματα.
Τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι φοβούνται την πολιτικοποίηση της πάλης μαθητών, καθηγητών, γονιών, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Είναι επιτακτική η ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας των εργαζομένων- φοιτητών - μαθητών - για να αποτραπεί η αντιλαϊκή λαίλαπα και στην εκπαίδευση, για διεκδίκηση των δικαιωμάτων στη μόρφωση και στη δουλειά.
Ξέφυγαν εντελώς! Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το «πολιτικό αξίωμα» ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή πάνε μαζί με την αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική. Ο κοινωνικός μεσαίωνας που επιβάλλει η επίθεση κυβέρνησης – πλουτοκρατίας – ΕΕ- ΔΝΤ «απαιτεί» την καταστολή και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Σε αυτό τον καμβά κινείται το έγγραφο –αίσχος της Διεύθυνσης Β’/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Οι δημοκρατικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες έχουν κατακτηθεί με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες και δε θα επιτρέψουμε καμιά απαγόρευση ή περιορισμό τους. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων να αγνοήσουν το έγγραφο και να διασφαλίσουν τις δημοκρατικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στα σχολεία. Οποιαδήποτε πράξη της διοίκησης, «στηριγμένη» στο προαναφερθέν έγγραφο ενάντια σε οποιονδήποτε συνάδελφο θα ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: