Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Μαζικό ξέσπασμα των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας


Παρασκευή 7 Οκτώβρη 2011

Μια εξαιρετικά μαζική συγκέντρωση εκατοντάδων μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και αποσπασμένων σε αυτό εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο προαύλιο του υπουργείου, μετά από αυθόρμητο κάλεσμα διαφόρων υπαλλήλων.
Η χθεσινή δημοσίευση του προσχεδίου του νέου αντεργατικού Μισθολογίου-Βαθμολογίου και των κριτηρίων της εφεδρείας είχαν κάνει από το πρωί την κατάσταση εκρηκτική. Οι νέοι μισθοί πείνας και το καθεστώς πειθάρχησης και υποταγής που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα έγιναν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» της οργής από τις απανωτές μισθολογικές μειώσεις και τις καταργήσεις δικαιωμάτων που υπέστησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα τελευταία δύο χρόνια.

Ταυτόχρονα, έξω από το Υπουργείο διεξαγόταν συγκέντρωση διαφόρων φοιτητικών συλλόγων και μαθητών από κατειλημμένα σχολεία. Οι εργαζόμενοι του υπουργείου χαιρέτησαν τη συγκέντρωσή τους, τονίζοντας ότι η επίθεση του συστήματος αυτή τη στιγμή είναι ολόπλευρη, αφορά όλους και όλοι μαζί, συντονισμένα, πρέπει ν’ απαντήσουν.
Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πάρα πολύς και η διάθεση αγωνιστικής κλιμάκωσης φανερή. Γι’ αυτό και έγινε επιτόπου έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να συζητηθεί και να αποφασιστεί η συνέχεια.
Η απουσία των μελών του ΔΣ του Συλλόγου ήταν παντελής και σκόπιμη, παρόλο που από το μεγάφωνο τους ζητήσαμε να έρθουν για να πάρουν θέση.
Στη συνέλευση τέθηκαν αρκετές προτάσεις από τους εργαζόμενους. Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα ως πολύ σημαντικό ήταν η ανάγκη να γίνει προσπάθεια συντονισμού με όλους τους άλλους δημόσιους υπάλληλους από όλα τα υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λπ., καθώς και το ότι δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να περιμένουν πότε η ΑΔΕΔΥ θα προκηρύξει γενική απεργία προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.
Ως κατάληξη της συνέλευσης αποφασίστηκε:
- Κατάληψη του Υπουργείου και περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα
- Νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη για ν’ αποφασίσουν οι εργαζόμενοι πώς θα κινηθούν.
- Κάλεσμα για συντονισμό με οποιονδήποτε τρόπο, προς όλους του δημόσιους υπάλληλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: