Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ


ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ  ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ –ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Το πολυνομοσχέδιο «απολύσεις – εφεδρεία – μισθολόγιο φτώχειας – περικοπή συντάξεων – κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων» μαζί με τη νέα φοροεπιδρομή διαλύει κάθε ψήγμα υποφερτών συνθηκών για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Ουσιαστικά, το πολυνομοσχέδιο αποτελεί ένα «μεσοπρόθεσμο 2» με τεράστιες επιπτώσεις για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και όχι μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους σε συμβάσεις, εισόδημα, δουλειά, συντάξεις.  Αποδεικνύεται έτσι πως η υστερία του συστήματος και των ΜΜΕ ενάντια στο «σπάταλο Δημόσιο» δεν στοχεύει παρά μόνο στη διάσπαση-διαίρεση των εργαζομένων στην καλλιέργεια κλίματος «εμφυλίου πολέμου» ανάμεσα σε εργάτες, εργαζόμενους, κλάδους και λαϊκά στρώματα.
Αποδεικνύεται επίσης πως η  επίθεση του συστήματος δεν έχει όρια ούτε περιορισμένα θύματα. Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν έχουν κανένα σκοπό να σταματήσουν. Δεν υπάρχει όριο στις επιδιώξεις τους  για τους «μισθούς» μας. Ούτε τα 600, ούτε τα 300 ευρώ τους είναι ικανοποιητικά, ούτε οι 30.000, ούτε οι 150.000 απολύσεις τους είναι αρκετές. Στόχος τους είναι η πλήρης συντριβή των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η πλήρης υποδούλωση τους και η ταυτόχρονη κατάργηση κάθε ψήγματος δημόσιας κοινωνικής παροχής (παιδεία, υγεία κλπ.)
Ταυτόχρονα η διατεταγμένη σιωπή των ΜΜΕ –σχετικά με το τι κρίνεται αυτές τις μέρες για τον εργαζόμενο λαό- αλλά και η κραυγαλέα συνενοχή των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που στέκονται «αμέριμνες» απέναντι στο ενδεχόμενο της άμεσης ψήφισης του «Μεσοπρόθεσμου 2» στη Βουλή, αναδείχνουν ότι μόνο ένας αγώνας μπορεί να υπάρξει: Αυτός που θα χτιστεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, με τα σωματεία τους  και το συντονισμό τους από τα κάτω. Δεν υπάρχουν αυτοί που θα μας «ετοιμάσουν» τον αγώνα, θα αναδείξουν το στόχο και τις μορφές πάλης, θα ευνοήσουν και θα συγκροτήσουν τις συμμαχίες και τη συστράτευση των κλάδων εργαζομένων και της νεολαίας που πρέπει να υπάρξει για να δοθεί και να κλιμακωθεί η μάχη των δικαιωμάτων μας! Για όλα αυτά πρέπει να νοιαστούμε και να παλέψουμε εμείς, με τα σωματεία μας, με τη λαϊκή αυτοοργάνωση.
Πρέπει λοιπόν να χειραφετηθούμε, για να ενωθούμε και να αγωνιστούμε απέναντι στην βάρβαρη επίθεση! Να χειραφετηθούμε από το σύστημα, τα κόμματα του, τον εκβιασμό πως δεν μπορεί παρά να είμαστε πάντα υπόδουλοι στο κεφάλαιο και στα διεθνή αρπακτικά. Να χειραφετηθούμε από τις λογικές ακολουθητισμού και αναμονής  των συνδικαλιστικών ηγεσιών ή από όσους μας τάζουν πως την διέξοδο από τη συντριβή θα τη βρούμε στις … επόμενες κάλπες. Να έρθουμε σε ρήξη με όλους και όσα εδώ και δεκαετίες μας διδάσκουν πως «τελείωσαν οι εποχές» της μαζικής πάλης για να μας οδηγήσουν στον κατακερματισμό, στον πολιτικό, συνδικαλιστικό, οργανωτικό, αφοπλισμό, άβουλα θύματα της πολιτικής που φέρνει το μεσαίωνα στη ζωή μας.
Να μάθουμε ξανά από την αρχή τη συλλογικότητα, την οργάνωση, τον αγώνα. Να κατακτήσουμε και πάλι την απεργία, τη διαδήλωση, το μαζικό ξεσηκωμό!  Να φτιάξουμε ξανά τις «λεωφόρους που θα παρελάσουν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα»! Να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο. Δε χωράνε τώρα λογικές μοιρολατρίας, δε χωράει το «δε γίνεται τίποτα». Γίνονται όλα όσα θα αποφασίσουμε και θα ματώσουμε για αυτά.
ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ- ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ-ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Η Γ.Σ της ΕΛΜΕ ορίζει ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα που αναλαμβάνει και προωθεί την ενημέρωση-κινητοποίηση των συναδέλφων, το συντονισμό της πάλης με όλα τα άλλα σωματεία και φορείς, την πλατιά ενημέρωση των εργαζόμενων στη Σάμο
Απεργία  τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή η οποία  θα στηριχτεί με απόφαση 3ωρης στάσης της ΕΛΜΕ και 3ωρης στάσης που καλείται να αποφασίσει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Καλούμε όλα τα σωματεία των Δ.Υ. στη Σάμο και το Εργατικό Κέντρο Σάμου να αποφασίσουν ανάλογα για την ίδια μέρα. Την ίδια μέρα διοργανώνουμε από κοινού όλα τα σωματεία και φορείς, με ανοιχτό κάλεσμα και στους μαθητές  συγκέντρωση -διαδήλωση  στις 11πμ στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ.
Με νέα ΓΣ το απόγευμα της ίδιας μέρας αποφασίζουμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για την επόμενη μέρα και καλούμε όλους τους φορείς και τα σωματεία σε κοινή συνέχεια, κλιμακώνοντας  τις κινητοποιήσεις μας με καταλήψεις Δημόσιων κτιρίων (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, Δήμος Σάμου κλπ).
Καλούμε πανελλαδικά όλες τις ΕΛΜΕ, τους Διδασκαλικούς Συλλόγους, τα σωματεία ΔΥ και κάθε μαζικό φορέα να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση. Να φτάσουμε στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 19/10, με απεργίες –καταλήψεις- διαδηλώσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργασιακούς χώρους και πόλεις της χώρας.
Την Παρασκευή 14-10 συμμετέχουμε-συνδιοργανώνουμε παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 6μμ στην πλατεία Πυθαγόρα, μαζί με κάθε συλλογικό φορέα εργαζομένων, νεολαίας, με κάθε λαϊκή συλλογικότητα
Επιδιώκουμε στη βάση των παραπάνω άμεσα την υλοποίηση οριζόντιου συντονισμού με άλλες ΕΛΜΕ αλλά και κάθε σωματείο του Δημόσιου ή Ιδιωτικού τομέα. Θέλουμε συντονισμό της βάσης των εργαζομένων και όχι εκπροσώπων τους. Προτείνουμε, στο βαθμό που υπάρχει ανταπόκριση, συνάντηση στην Αθήνα το Σάββατο 15-10 για την πραγματοποίηση δημόσιας ανοιχτής σύσκεψης. Η ΕΛΜΕ θα καλύψει οικονομικά τη μετάβαση πολυμελούς αντιπροσωπείας της Γ.Σ. της.
Σε κάθε περίπτωση καλούμε-απαιτούμε από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ , την ΟΛΜΕ και κάθε ομοσπονδία, να στηρίξουν, να καλύψουν, τις κινητοποιήσεις αυτές και να πάρουν αποφάσεις άμεσα για παρατεταμένο γενικό απεργιακό αγώνα.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων στα σχολεία της ΕΛΜΕ Σάμου, να μην διοργανώσουν γιορτές και να μην συμμετέχουν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι απαιτείται οι όποιες συζητήσεις-εκδηλώσεις στα σχολεία να αναδείξουν το πραγματικό νόημα που είχε το μαζικό λαϊκό ΟΧΙ του 1940, τη δυνατότητα και την απαίτηση των σημερινών καιρών να γίνουν πρωταγωνιστές η νεολαία και ο καθημερινός εργαζόμενος.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Σάμου
11-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: