Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο Κέντρο Διακοπών της ΔΕΗ στα Καμίνια








Η ταξική και αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έχει τις δραματικές της συνέπειες στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.
Σε διάστημα ενός περίπου μήνα ήρθαμε αντιμέτωποι με τρεις περιπτώσεις μαθητών μας από την ΕΠΑΣ Περάματος που είτε απειλούνταν με διακοπή, είτε ζούσαν χωρίς ρεύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα (ενάμιση χρόνο!) λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Κρίναμε ότι η όξυνση της επίθεσης θέτει σε εμάς τους εκπαιδευτικούς, ως εργαζόμενους που ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά του λαού, νέα καθήκοντα. Αυτά της προσπάθειας οργάνωσης κοινών αγώνων με γονείς και μαθητές για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη ζωή. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε άμεσα σε κινητοποίηση στο κέντρο διακοπών της ΔΕΗ στα Καμίνια με αίτημα την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στα σπίτια των μαθητών.
Ο Συντονισμός Ενημέρωσης και Δράσης Εκπαιδευτικών από τα σχολεία Περάματος - Κερατσινίου - Δραπετσώνας λειτούργησε σαν εργαλείο στα χέρια εργαζόμενων που ήθελαν να αναδείξουν το ζήτημα. Βγήκε άμεσα κάλεσμα το οποίο μοιράστηκε στα σχολεία από κοινό συνεργείο εκπαιδευτικών και μαθητών, για την κινητοποίηση, ενημερώθηκαν οι μαθητές και ζητήθηκε και η στήριξη της ΕΛΜΕ Πειραιά με την κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας για την ημέρα εκείνη.
Την Πέμπτη 22/12 συγκεντρωθήκαμε περίπου 45 εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και αλληλέγγυοι, παρεμβήκαμε στο χώρο με ενημέρωση για το λόγο της διαμαρτυρίας και συνθήματα όπως «ψωμί, δουλειά, ρεύμα και νερό - στη ζωή δικαίωμα για όλο το λαό» και «χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό - κανένα σπίτι εργατικό». Στη ΔΕΗ βρήκαμε κλίμα αλληλεγγύης από άλλους πολίτες αλλά και εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά άθλια συμπεριφορά από τη διευθύντρια του καταστήματος, η οποία μας είπε ότι «δεν είναι μέλος της ΓΕΝΟΠ» και ότι «εκτελεί εντολές», οι οποίες καταλήγουν ότι «δεν πρόκειται να υπογράψει επανασύνδεση».
Ακολούθησε συζήτηση όπου αποφασίστηκε η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την ΕΛΜΕ Πειραιά για την επανασύνδεση του ρεύματος. Για το λόγο αυτό δόθηκε ραντεβού την επόμενη μέρα στο Πέραμα. Ετσι έγινε την Παρασκευή 23/12 με την παρουσία εικοσιπέντε περίπου εργαζόμενων.
Στα θετικά του απολογισμού καταγράφεται η κοινή παρουσία την Παρασκευή μελών της ΕΛΜΕ, των λαϊκών συνελεύσεων Πειραιά, Κερατσινίου, της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος κα, παρά τις εκατέρωθεν καχυποψίες.
Από εδώ και πέρα υπάρχουν δύο βασικές αναγκαιότητες: η πραγματοποίηση συνελεύσεων που θα συσπειρώσουν τμήματα της εργατικής τάξης της περιοχής με στόχο να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπόθεση της δημιουργίας ενός μαζικού δικτύου αγωνιστικής αλληλεγγύης και η επιβολή της κοινής δράσης όλων των αντίστοιχων πρωτοβουλιών ανεξάρτητα από τις διαφωνίες και ενάντια σε καπελώματα και άγχη «πολιτικής κεφαλαιοποίησης».
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών κινήθηκαν ολόψυχα για τη στήριξη των παραπάνω μαζικών κινήσεων δράσης και σκοπεύουν να συνεχίσουν πιο σχεδιασμένα και αποφασιστικά την επόμενη περίοδο στην παραπάνω κατεύθυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: