Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Οργανωμένος και ενωτικός αγώνας ενάντια στα χαράτσια


Να πάρουν πίσω την ξεδιάντροπη κλοπή!

Τα χαράτσια της ΔΕΗ αποτελούν μια απόδειξη πόσο ευρηματικό μπορεί να είναι το σύστημα όταν θέλει να βρει διάφορους και ευφάνταστους τρόπους για να κλέψει το εισόδημα του εργαζόμενου λαού.
Η ουσιαστική αδυναμία του λαού να πληρώσει αλλά και η οργή για την πολιτική του συστήματος αποτελούν παράγοντες που –στο βαθμό που αποτελέσουν τον καταλύτη οργανωμένης λαϊκής αντίστα-σης- μπορούν να βάλουν σοβαρό πρόβλημα στην εφαρμογή του μέτρου και να οδηγήσουν στην ανα-τροπή του.

Η νομικού τύπου «αγανάκτηση» για το παράνομο του πράγματος μπορεί να έχει μόνο προπαγανδι-στική αξία σε μια εποχή που φαίνεται πλέον καθαρά ότι οι διάφοροι θεσμοί (βουλή, αστυνομία, δικαστή-ρια, νομικά συμβούλια) υπάρχουν ακριβώς για να εξυπηρετούν τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο και δε διστάζουν καθόλου να παραβιάσουν το ίδιο το νομικό πλαίσιο που αυτοί έχουν θέσει.
Οι διάφοροι τρόποι (πληρωμή σε ΑΤΜ μόνο της ΔΕΗ και όχι του χαρατσιού κλπ) είναι χρήσιμοι γιατί δημιουργούν μια καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου και δίνουν την ευκαιρία μιας πρώτης συσπεί-ρωσης των ανθρώπων που θέλουν να αντισταθούν.

Ωστόσο, το παιχνίδι θα κριθεί στη συγκρότησή μας, στη δυνατότητά μας να οργανώνουμε κινητο-ποιήσεις, να απευθυνόμαστε ενωτικά στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, να δημιουργήσουμε δίκτυα σε κάθε γειτονιά, που θα εγγυώνται την άμεση και επείγουσα κινητοποίηση κόσμου σε κάθε απόπειρα να κοπεί το ρεύμα σε κάποιο σπίτι. Ετσι, ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια μπορεί να συνδεθεί με την αναγκαιότη-τα για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις δανειακές συμβάσεις και στους συνοδευτικούς αντεργατι-κούς νόμους.
Ταυτόχρονα, τα σωματεία των εκπαιδευτικών πρέπει να απευθυνθούν σε γονείς και μαθητές και να αγωνιστούμε από κοινού ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (είτε λόγω των χαρατσιών είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής και του ίδιου του λογαριασμού) ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΜΑΣ!
Οι προσπάθειες διάφορων να αντλήσουν πολιτική υπεραξία, κρατώντας διασπασμένες τις κινήσεις αντίστασης στα χαράτσια λειτουργούν αντικειμενικά προς όφελος του συστήματος και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, μιας αντιδραστικής συμμαχίας που προώθησε το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός.

Ενωτικός και οργανωμένος αγώνας, λοιπόν:
Για να ανατραπούν τα μέτρα των χαρατσιών - Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια είναι κομμάτι του αγώνα ενάντια στις δανειακές συμβάσεις και όλους τους αντιδραστικούς νόμους – Είναι κομμάτι του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και για μόνιμη και σταθερή δουλειά!
Για να γίνουν δίκτυα αγωνιστικής αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά!
Για να γίνουν δίκτυα επανασύνδεσης ρεύματος, στα οποία να συμμετέχουν συνάδελφοι (για το λόγο αυ-τό καλεί η ΕΛΜΕ για συγκρότηση τέτοιας ομάδας την Τρίτη 6/12, 2μμ στα γραφεία της)

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 12:30 μ.μ. στα Γραφεία της ΔΕΗ
στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Π. Ράλλη 486)


Δεν υπάρχουν σχόλια: