Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κανένας μαθητής εκτός σχολείου



Δωρεάν μετακινήσεις – όλα δωρεάν στη δημόσια εκπαίδευση

Το σύνολο των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν μετά από ενάμιση αιώνα αγώνα και σκληρής ταξικής πάλης είναι στο στόχαστρο. Παράλληλα με την εξαθλίωση, την ανεργία και την συντριβή κάθε δικαιώματος, ξηλώνονται και οποιεσδήποτε κοινωνικές κατακτήσεις που αφορούν την περίθαλψη του λαού και την παιδεία των παιδιών του.
Τα σχολεία φυτοζωούν κάτω από την οικονομική ασφυξία που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις από κοινού με την ΕΕ και την τρόικα. Ολο και πιο δραματικές ελλείψεις παρουσιάζονται στη λειτουργία τους. Η αντιδραστική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη» εξυπηρέτησε με ακρίβεια τους σχεδιασμούς αυτούς.
Σε αυτό το πλαίσιο, σε όλη τη χώρα καταργείται ουσιαστικά και de facto (μέσω της έλλειψης χρηματοδότησης) η δωρεάν μετακίνηση μαθητών σε περιοχές όπου η μετακίνηση αυτή είναι απαραίτητη. Σε περιοχές της επαρχίας, η κατάσταση είναι δραματική καθώς πολλοί μαθητές δεν έχουν άλλη δυνατότητα να πάνε στο σχολείο τους. Με δυο λόγια η κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης πετάει χωρίς δεύτερη κουβέντα τους μαθητές αυτούς έξω από τα σχολεία!
Η οικονομική κατάσταση των οικογενειών των εργαζομένων ακυρώνει από μόνη της τη δυνατότητα των παιδιών μας να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης προσθέτει κι άλλες δυσκολίες, οξύνει ακόμα παραπέρα τους ταξικούς φραγμούς, κάνει ακόμα πιο δυσβάσταχτη την πραγματικότητα για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Να την ακυρώσουμε! Με κοινούς αγώνες εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών να απαιτήσουμε:
·       Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά για τους μαθητές!
·       ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ στη δημόσια εκπαίδευση!
ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση ΕΛΜΕ Πειραιά – Ομοσπονδίας Γονέων, την Πέμπτη 11/10, 10 πμ, πλ. Καραϊσκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: