Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Εκλογές ΕΛΜΕ Κιλκίς



ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ  ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ
Συναδέλφισσες,-οι
Οι εκπαιδευτικοί δεχόμαστε μια πρωτόγνωρη και σκληρή επίθεση. Δύο χρόνια τώρα και ιδιαίτερα με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου η δίκαιη οργή και αγανάκτησή μας για τα εξοντωτικά μέτρα εναλλάσσονται με την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον μας. Έντονος και ο προβληματισμός γι αυτά που πρέπει να κάνουμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας από τα βάρβαρα μέτρα :
            Μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων και δώρων, μεγάλες μειώσεις στο εφάπαξ. Η χωρίς προηγούμενο φοροληστεία, οι «έκτακτες» εισφορές, τα χαράτσια της ΔΕΗ, η τιμή φωτιά του πετρελαίου, οι αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα εξανεμίζουν τον πενιχρό μισθό μας.
            Ξήλωμα της υγειονομικής περίθαλψης, που μας κοστίζει ολοένα και περισσότερο (ΕΟΠΠΥ- 25 ευρώ για εισαγωγή στο νοσοκομείο κλπ.).
Διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων. Αύξηση διδακτικού και εργασιακού ωραρίου, αναδιάρθρωση οργανικών θέσεων με μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια, νέο κύμα συγχωνεύσεων καταργήσεων σχολικών μονάδων, κυρίως στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, δραστική μείωση των 140 ειδικοτήτων που υπάρχουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (πάλι η τεχνική εκπαίδευση  έχει μπει στο στόχαστρο),
Κατάργηση μονιμότητας, απολύσεις. Με το δίλημμα «αύξηση του διδακτικού ωραρίου ή απολύσεις» εκβιάζει ο υπουργός Παιδείας, για να καταφέρει και τα δύο. Είτε με εφεδρεία, είτε δια της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης, είτε απλά και ωμά απολύοντας. Όχημα για τις επιδιώξεις αυτές, που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, η περιβόητη «αξιολόγηση».
Καταστρατήγηση συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Η παραπομπή στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης για «παραπτώματα» όπως «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός κι εκτός υπηρεσίας, προσωρινή προσαγωγή ή σύλληψη χωρίς καταδικαστική απόφαση, εμπλοκή σε ΕΔΕ χωρίς τελεσίδικη απόφαση» στοχεύει στην τρομοκράτησή μας, στην υποταγή μας, για να αποδεχτούμε το γκρέμισμα των δικαιωμάτων και της ζωής μας.
Η επίθεση αυτή δεν επιδεινώνει απλώς κάποιες πλευρές της εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Στοχεύει στην πλήρη ανατροπή των δεδομένων του εργαζόμενου-εκπαιδευτικού όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Στοχεύει στη δημιουργία ενός φθηνού εκπαιδευτικού-λάστιχο, που θα εργάζεται σε δύσκολες και άθλιες συνθήκες, θα μετακινείται ανά την Ελλάδα, θα αξιολογείται, θα πειθαρχεί και για «ανταμοιβή» του θα απολύεται αν «πλεονάζει».
Η επίθεση δεν αφορά μόνο εμάς τους εκπαιδευτικούς. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, συνολικά ο λαός δέχονται την πιο σκληρή ολομέτωπη επίθεση μεταπολεμικά. Εισόδημα, βιοτικό επίπεδο, εργασιακές σχέσεις, δικαιώματα στην περίθαλψη και τη σύνταξη χτυπιούνται ανελέητα γυρίζοντας μας πολλές δεκαετίες πίσω. Καταργείται ανοικτά και σε τρομακτική κλίμακα το δικαίωμα στη δουλειά, το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή με τους ανέργους να πλησιάζουν τους 1.500.000.
Με πρόσχημα το χρέος οι δυνάμεις του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος προωθούν ένα καθεστώς κοινωνικής ερήμωσης , όπου η φτώχεια, η ανεργία, η πείνα, η εξαθλίωση, η δυστυχία (θα) είναι ο μόνιμος «σύντροφος» του λαού.
Κάτω από τις επιταγές της Τρόικας, του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά γκρεμίζει το σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων που με αγώνες και θυσίες είχαν κατακτήσει λαός και νεολαία. Παραδίδει το λαό και τη χώρα, έρμαιο στις αχόρταγες ορέξεις του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και των ντόπιων παραρτημάτων τους για την πιο στυγνή εκμετάλλευση των εργαζόμενων με σκοπό το μέγιστο κέρδος. Παράλληλα ξεπουλιούνται όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες), μεταφέροντας και με αυτόν τον τρόπο τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές.
            Συναδέλφισσες,-οι
Η αντιλαϊκή λαίλαπα που βιώνουμε σήμερα δεν είναι ούτε προσωρινή ούτε η τελευταία. Το σύστημα μας έχει κηρύξει τον πόλεμο. Για να θωρακιστεί, ποινικοποιεί
τους αγώνες, εντείνει στο έπακρο την καταστολή και την τρομοκρατία απέναντι στον εχθρό λαό, εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί –ελεγχόμενα για την ώρα – τη δράση της Χρυσής Αυγής ενάντια στους μετανάστες και ουσιαστικά ενάντια στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.
Ας μην έχουμε αυταπάτες.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Κόντρα στην ηττοπάθεια, το συμβιβασμό, την υποταγή.
-Μακριά από λογικές και πρακτικές κατάργησης των μνημονίων με ψηφοφορίες στη Βουλή. Μακριά από «αντεπιθέσεις» και νεφελώδεις «λαϊκές εξουσίες» που στην πράξη οδηγούν στην περιχαράκωση και τον απομονωτισμό.
-Μακριά από λογικές δήθεν άμεσης και γρήγορης λύσης μέσα από κυβερνητικές αλλαγές συνδιαχείρισης και φτιασιδώματος ενός συστήματος-τέρατος. Μακριά από λογικές άσφαιρης αλλαγής των συσχετισμών στα Δ.Σ., που καλλιεργούν που καλλιεργούν την καταστρεπτική λογική της ανάθεσης και της αντιπροσώπησης.
-Μακριά από λογικές και προτάσεις μιας «άλλης καλής εκπαίδευσης», στην Ελλάδα των μνημονίων της εξαθλίωσης. Μακριά από λογικές που ονειρεύονται ταχύρρυθμες  «εξεγέρσεις «ή τώρα ή ποτέ» σνομπάροντας ως «λίγο» την αντίσταση στην επίθεση.
           
Συναδέλφισσες,-οι
Ας πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.
Ας στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις
Κανείς μόνος στην επίθεση που δεχόμαστε- Συμμετέχουμε ενεργά στο σωματείο μας μετατρέποντας το από σωματείο- σφραγίδα σε εργαλείο της πάλης μας.
Ας οργανώσουμε την αντίσταση μας στα βάρβαρα μέτρα.
Ας μαζικοποιήσουμε τους αγώνες μας.
Με πορείες, απεργίες, διαδηλώσεις ας οργανώσουμε ένα μαζικό, μαχητικό μέτωπο πάλης, ένα μέτωπο αντίστασης.
Δε νικά αυτός που έχει δίκιο αλλά αυτός που αγωνίζεται γι αυτό!


  • Να μην    εφαρμοστεί το νέο πακέτο μέτρων
  • Όχι στην αξιολόγηση, στις απολύσεις και στην οικονομική ασφυξία των σχολείων
  • Αυξήσεις στους μισθούς, ανατροπή του μισθολογίου – Ασφάλιση, περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις – Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί
  • Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα στο εισόδημα, στη στέγαση, στο φαγητό, στη σύνταξη, στην υγεία, στην παιδεία, στις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες
  • Ανατροπή όλων των μνημονίων και των συνοδευτικών
  • Ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ
  • Κάτω τα χέρια από τις ζωές του εργαζόμενου λαού και της εργατικής τάξης
  • Καμία συνδιαλλαγή με τον αντίπαλο και το σάπιο κόσμο του- να φτιάξουμε τα σωματεία που χρειαζόμαστε: ζωντανά, αγωνιστικά και ταξικά!

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια: