Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ: ΤΡΙΤΗ 16/4 - 7μμ - 1ο ΓΕΛ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛ. Α/ΘΜΙΑΣ: ΠΕΜΠΤΗ 18/4 –7μμ – 5ο ΔΗΜ ΣΧΟΛ.

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ…..
Προωθούν απολύσεις, με το Σαμαρά να δηλώνει ότι, όταν δεν υπάρχει οργανική, δεν υπάρχει μονιμότητα, οπότε… νόμιμα και συνταγματικά (όπως πάντα!!!) «κουρεύουν» οργανικές, κλείνουν σχολεία, συμπτύσσουν τμήματα, αυξάνουν το ωράριο, επιδιώκουν να εμφανίσουν πλεόνασμα εκπαιδευτικών για πάσα χρήση. ....
Προχωρούν ταχύτατα στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου χειραγώγησης μας, (Προεδρικό Διάταγμα για την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, Αρχή Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Αυτοαξιολόγηση της εκπαιδευτικής μονάδας, Πειθαρχικό Δίκαιο), συντρίβοντας κάθε εργασιακή μας κατάκτηση, με εντελώς αυθαίρετο και ασύδοτο τρόπο. Με δυο λόγια η κυβέρνηση επιδιώκει:
• να μας τρομοκρατήσει
• να μας μετακινεί οπουδήποτε καλέσει η υπηρεσία,
• να μας υποχρεώνει σε (ουσιαστικά απλήρωτες) υπερωρίες,
• να μας καθηλώνει και υποβαθμίζει μισθολογικά,
• να μας οδηγεί στην «έξοδο», στην αργία και την απόλυση «δι’ ασήμαντον αφορμή» με βάση το νέο πειθαρχικό πλαίσιο,
•να κατακερματίζει τις εργασιακές μας σχέσεις,
•να κατηγοριοποιεί σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές

ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ;;;;; 
Πριν μερικά χρόνια, ένα μόνο από αυτά τα μέτρα θα ήταν ικανό, να δημιουργήσει αγωνιστικά ξεσπάσματα, Ωστόσο, τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Από τη μία, ο ρόλος των ηγεσιών ΔΑΚΕ_ΠΑΣΚ σε ΔΟΕ/ΟΛΜΕ που ακυρώνουν ή «πνίγουν» τις όποιες απόπειρες κίνησης «από τα κάτω» ώστε σε καθεστώς αδράνειας και υποταγής να ελπίζουν στην αναπαραγωγή τους, από την άλλη η «στάση κινήματος» που έχει παγιωθεί ένα χρόνο τώρα, δημιουργεί στη βάση του κλάδου ένα μείγμα οργής αμηχανίας αδράνειας και ηττοπάθειας.
Όμως το κλίμα είναι στην πραγματικότητα εκρηκτικό και κανείς δεν ξέρει ποια σπίθα θα ανάψει τη φωτιά, η οποία όταν ανάψει, κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει πώς θα εξελιχθεί.

Συνάδελφισσες/συνάδελφοι
Δεν μπορούμε να κρυφτούμε από τα προβλήματα του κινήματος Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη μάχη. Πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση προετοιμασίας μιας μεγάλης κεντρικής μάχης Αυτή η κεντρική μάχη απαιτεί και αγωνιστικά βήματα σήμερα- τώρα που και τον κλάδο θα συγκροτούν αλλά και θα στέλνουν μηνύματα προς τα «πάνω» αλλά και σε όλη τη κοινωνία χτίζοντας τις συμμαχίες που έχουμε ανάγκη. Για όλα αυτά και άλλα τόσα που δεν γράφτηκαν πρέπει ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 14/4/2013

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: