Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΟΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ «ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΗ ΤΩΝ «ΙΘΑΓΕΝΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



Οι παρατάξεις – μακριά χέρια της τρικομματικής κυβέρνησης – υπηρέτριας των ξένων προστατών και των ντόπιων υποτακτικών τους, αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς όπως οι λευκοί αποικιοκράτες τους ιθαγενείς πληθυσμούς της Αμερικής. Με εργαλεία- κόλπα δανεισμένα από το σύγχρονο μάρκετινγκ. Η μία (ΔΑΚΕ) προωθεί την ίδια πολιτική σε νέο περυτίλιγμα, συγνώμη με νέα πρόσωπα. Η άλλη (ΠΑΣΚΕ) αλλάζει όνομα μπας και ξεχάσουμε τα πεπραγμένα της.
Και οι δυό τους προσπαθούν μας  πείσουν για το αδιανόητο: ότι δεν ευθύνονται για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος και να εμφανιστούν σαν από παρθενογέννεση διεκδικώντας τη ψήφο και τη στήριξη των συναδέλφων. 
  Η ΔΑΚΕ νομίζει πως τα νέα πρόσωπα μπορούν να κρύψουν το γεγονός πως είναι το φερέφωνο της πιο δεξιάς κυβέρνησης  των τελευταίων δεκαετιών. Νομίζει επιπλέον πως κάνοντας την «χαζή» και εγκαλώντας τον Μανιτάκη διότι δεν είναι … αρκετά αριστερός(!!!), θα περάσει από την κολυμπύθρα του Σιλωάμ την τρικομματική αντιλαική κυβέρνηση. Νομίζει πως τα ρετάλια της υποταγένης μόνο κατ’ όνομα αριστεράς μπορούν να γίνουν το φύλλο συκής της βαρβαρότητας που προωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά. Όσο για το «νέο» που αποπνέει η πολιτική της αρκεί εκείνο το σημείο της αφίσσας της με την «εθνοκεντρική εκπαίδευση» και το άλλο με τις «εθνομηδενιστικές απόψεις της αριστεράς». Μάλλον  η πρώτη (η εθνοκεντρική εκπαίδευση ντε ) υλοποιείται ήδη από το βιβλίο ιστορίας της 6ης δημοτικού που ΕΞΩΡΑΙΖΕΙ  τον ΦΑΣΙΣΤΑ και ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ Μεταξά. Όσο για το δεύτερο μάλλον θα πρέπει να τους θυμίσουμε πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Όχι δεν θα τους θυμίσουμε τα Κάιρα και τα Λονδίνα στα οποία στριμώχτηκε ο αστικός πολιτικός κόσμος (η ΔΕΞΙΑ και το ΚΕΝΤΡΟ) όταν η ΑΡΙΣΤΕΡΑ οργάνωνε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του λαού μας κατά της τριπλής ναζιστικής – φασιστικής κατοχής. Να τους πούμε μόνο πως τα παπαγαλάκια των ξένων ιμπεριαλιστών «προστατών» και των ντόπιων κεφαλαιοκρατών που έχουν βυθίσει το λαό στη φτώχεια και έχουν βγάλει τη χώρα στο σφυρί, δεν μπορεί να είναι αυθάδεις σ’ αυτούς που σήμερα αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση της χώρας.
Για την μεταμορφωμένη ΠΑΣΚΕ να πούμε μόνο το εξής: είναι θλιβερό να ντρέπεσαι για την πολιτική του φορέα σου. Είναι ακόμη πιο θλιβερό να νομίζεις ότι η αλλαγή ονόματος σε απαλλάσει από αυτά στα οποία συνήργησες σαν παράταξη επί δεκαετίες για να βρεθεί το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών  αλλά και ευρύτερα του λαού μας αφοπλισμένο μπροστά στον αντίπαλο.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: