Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Επιμένουμε να γίνει άμεσα γενική συνέλευση



Της Βαγγελιώς Δερμιτζάκη και της Μαρίας Σακελλάρη, μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

14/5/13

Μαζικά οι συνάδελφοι καθηγητές ψηφίζουν για απεργία διάρκειας αψηφώντας την επιστράτευση. Καταγράφεται με ξεκάθαρο τρόπο η απόφασή τους να αντιπαλέψουν τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης που διαλύει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και το δικαίωμα των εκπαιδευτικών στη δουλειά. Στην πρωτόγνωρη και φασιστική προληπτική επιστράτευση απαντούν με γενναιότητα και ενότητα.

Ό,τι αντιπαλεύουν οι καθηγητές καλούμαστε να αντιπαλέψουμε κι εμείς, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας. Ενάντια στις μαζικές απολύσεις, την υποταγή, τη διάλυση των σχολείων, την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών, τη διάλυση των δικαιωμάτων και της ζωής μας. Αυτή την ώρα πρέπει να σταθούμε δίπλα δίπλα με τους καθηγητές και να στήσουμε ένα στιβαρό μέτωπο αντίστασης. Να σπάσουμε έμπρακτα την απαγόρευση της απεργίας, να αναμετρηθούμε χωρίς φόβο με την άθλια κυβέρνηση.

Άμεσα πρέπει να γίνουν στην Α/θμια γενικές συνελεύσεις. Έχουμε, από πριν το Πάσχα, θέσει το ίδια θέμα στο Δ.Σ. και τις παρατάξεις του συλλόγου μας και το ξαναθέσαμε με προκήρυξή μας με αφορμή την επιστράτευση. Επιμένουμε να γίνει γενική συνέλευση στο σύλλογο «Αλ. Δελμούζο». Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για τον κλάδο είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας. Η κατάπτυστη εμμονή της ηγεσίας του ΔΣ της ΔΟΕ και των παρατάξεων που ελέγχουν τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων στο πρόγραμμα των τακτικών συνελεύσεων όταν οι καταστάσεις είναι έκτακτες, αποκαλύπτει το ρόλο τους. Ένα ρόλο υπονομευτικό, ανάλογο αυτού της ΑΔΕΔΥ, που επιλέγει τη λογική της αποκλιμάκωσης και εγκαταλείπει τους καθηγητές τη στιγμή που δείχνουν την αποφασιστικότητά τους για να παλέψουν, τη στιγμή που όλοι πρέπει να γίνουμε μια γροθιά. Δεν έχουν καμία δικαιολογία για τη στάση τους, το παιχνίδι της καθυστέρησης δεν πρέπει να περάσει.

Καλούμε τους συναδέλφους του συλλόγου να απαιτήσουν να γίνει άμεσα γενική συνέλευση, να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια και τις απεργίες, να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τους συναδέλφους καθηγητές. Είμαστε πολλοί, έχουμε δίκιο, μπορούμε να τους νικήσουμε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!
ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΞΕΣΗΚΩΜΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: