Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Προσωρινά μας έφραξαν το δρόμο


Σάββατο, 18 Μαΐου 2013


Προσωρινά μας έφραξαν το δρόμο

τα καλά της επιστράτευσης...
Είμαστε ή όχι προετοιμασμένοι; Όχι καμιά συλλογικότητα δεν είχε δουλέψει στην κατεύθυνση του να προετοιμαστούμε γι' αυτή μάχη. Εξ άλλου για κάποιες αριστερές παρατάξεις είναι έξω απ' τη λογική τους και τη πραχτική τους. Όταν έχεις σαν προμετωπίδα τη διασφάλιση της "κοινωνικής ειρήνης " δεν προετοιμάζεις κανένα κλάδο για αγώνα διαρκείας-δυναμικό και αποτελεσματικό δηλαδή να ανατρέψει αυτή την πολιτική. 
Αυτό για το οποίο είμαι βέβαιη είναι ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση, ήταν σίγουρες ότι οι συνελεύσεις θα ήταν άμαζες και ότι δεν θα ψηφιζόταν με τέτοια συντριπτική πλειοψηφία η προταση της απεργίας. Το ΠΑΜΕ είχε ήδη αποφασίσει ότι οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες και πανηγυρίζει για υτό.Ας μας ειδοποιήσει πότε θα ωριμάσουν, να του αναθέσουμε να μας σώσει. Το έχουμε ζήσει και προηγούμενα χρόνια αυτό το σκηνικό, να "φοβερίζουν" με απεργία στις εξετάσεις και μετά να τα ρίχνουν στους καθηγητές που δεν ψήφισαν την πρόταση τους. Μας θεωρούσαν "φοβισμένους" , "βολεμένους", και για αυτό θέλησαν να παίξουν το ίδιο παιχνίδι. 
Και τρόμαξαν! 
Γιατί μας είχε προετοιμάσει η άγρια πραγματικότητα που ζούμε και το αβέβαιο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Μας είχε προετοιμάσει η αγωνία των μαθητών μας για ότι βιώνουν και τα αδιέξοδα που βλέπαμε στα μάτια τους. Και γι' αυτό πήραμε μαζικά την απόφαση να ανοίξουμε το μοναδικό δρόμο που μπορεί να δώσει ελπίδα και κουράγιο. Το δρόμο του αγώνα. Κι αυτοί βιάστηκαν να μας κατατάξουν. Να εκτιμήσουν αν σηκώσαμε τα χέρια με ψυχή ή "εκ του ασφαλούς". Κρίναν με τα δικά τους μέτρα. Προσωρινά μας έφραξαν το δρόμο. Ας συζητήσουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Να κρατήσουμε αυτό που κερδίσαμε σαν συλλογικότητα και να προετοιμαστούμε για τις επόμενες μάχες που θα έχουμε οικοδμήσει με τους δικούς μας όρους. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται οι βάρβαροι να μας αφήσουν ήσυχους.

κείμενο της Γεωργίας Θάνου καθηγήτριας από τα Χανιά
σκίτσο του Κωστάκη από http://kostakiskitsa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: