Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΧΙΣΕ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ! ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!


Με μια μονοκοντυλιά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της τροϊκανής λεηλασίας της χώρας και των δικαιωμάτων του λαού, κατήργησε 52 ειδικότητες και πετάει στο δρόμο 2.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς! Με τον τρόπο αυτό καταργεί τους πιο μαζικούς τομείς στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση αφήνοντας στον αέρα πανελλαδικά περισσότερους από 20.000 μαθητές!
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στη Σάμο όπου περισσότεροι από 120 μαθητές των Τεχνικών σχολείων που βρίσκονταν στους καταργούμενους τομείς, δεν θα μπορούν από το Σεπτέμβρη να συνεχίσουν τις σπουδές τους γιατί οι καθηγητές τους απολύονται στις 22 Ιουλίου! 
Παράλληλα απολύονται χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας, ξεκινώντας ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 25.000 «διαθεσιμότητες»-απολύσεις μέσα στο 2013 και άλλες 15.000 απολύσεις φέτος και την επόμενη χρονιά! Ένα πρόγραμμα που έχει δύο βασικούς στόχους:
● Να χτυπήσουν τους εργαζόμενους που έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά
● Να διαλύσουν οποιαδήποτε δομή που είχε έστω και ψήγματα δωρεάν κοινωνικών παροχών: παιδεία – υγεία – δημοτικές υπηρεσίες.
Η επίθεση αυτή στο Δημόσιο τομέα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικότερης πολιτικής του συστήματος, της πολιτικής που επιβάλει στους εργαζόμενους και στη νεολαία συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Αυτή η πολιτική κατεδαφίζει ότι έχει μείνει από το Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο και απέναντι της χρειάζεται να υψωθεί ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο αντίστασης και πάλης.
Η ΕΛΜΕ Σάμου απέναντι σε αυτή την κατάσταση:
ü   Πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου μαζική κατάληψη  της ΔΙΔΕ Σάμου για να καταγγείλει τις διαθεσιμότητες-απολύσεις και το κλείσιμο σχολείων που αυτές φέρνουν
ü   Καλεί όλα τα αιρετά και διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ Σάμου, μαζί με τους αναπληρωτές τους, να αποχωρήσουν από το όργανο αυτό που στρώνει το δρόμο στην κυβερνητική επέλαση και μάλιστα «στο όνομα» των συναδέλφων που απολύονται!
ü   Καλεί τους γονείς, τους μαθητές και όλο τον εργαζόμενο λαό σε ενιαίο, παρατεταμένο, μαχητικό αγώνα για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμος των λαϊκών δικαιωμάτων που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, της πείνας, της συντριβής των εργατικών-κοινωνικών κατακτήσεων.
Τα αμέσως επόμενα βήματα του αγώνα που άρχισε είναι:
Ø      Μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη των σωματείων του δημόσιου τομέα την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στο Βαθύ
Ø      Διοργάνωση συνέντευξης τύπου την Παρασκευή 12 Ιουλίου
Ø      Παρεμβάσεις ενημέρωσης στις κεντρικές πλατείες σε Βαθύ και Καρλόβασι το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 11πμ
Ø      Μαζική, αγωνιστική συμμετοχή στην γενική απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου
ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου


   

Δεν υπάρχουν σχόλια: