Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Να οργανώσουμε μια μεγάλη μάχη

 



Να οργανώσουμε μέσα στη σχολική χρονιά μια μεγάλη μάχη.
Αντίσταση
Η κυβέρνηση έχει ξεσαλώσει. Η τρόικα αποθρασύνεται. Οι τυφώνες των μνημονίων ρημάζουν το λαό και τη χώρα μας. Φόροι, χαράτσια, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μετανάστευση, διάλυση της υγείας και της παιδείας, των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και της παραγωγικής βάσης της χώρας, συνθέτουν ένα σκηνικό βίας που διαλύει τις ζωές μας. H εξάρτηση της χώρας βαθαίνει. Για να εφαρμόσει το σύστημα την πολιτική χρησιμοποιεί τη βία και την τρομοκρατία, φασιστικποιείται.
Η εκπαίδευση (όπως και η υγεία) δέχεται μια επίθεση στρατηγικού χαρακτήρα. Στόχος είναι η πλήρης διάλυση του δικαιώματος του λαού και της νεολαίας στην εκπαίδευση και η πλήρης διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Ο χορός των απολύσεων ξεκίνησε από τη δευτεροβάθμια, προχώρησε στα πανεπιστήμια κι έρχεται η ώρα της πρωτοβάθμιας. Η κυβέρνηση κατάργησε τις μεταθέσεις και αποσπάσεις. Με νέες δημόσιες δηλώσεις ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «όλο το σύστημα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων, θα αντικατασταθεί από τους νόμους για την κινητικότητα». Μεγάλη μάζα των διορισμένων εκπαιδευτικών θα βρεθεί χωρίς δουλειά.
Θέλουν λιγότερους και πλήρως υποταγμένους εκπαιδευτικούς. Μειώνουν τα σχολεία και θέλουν να ελέγξουν πλήρως τη μαθητική ροή υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς. Το υπουργείο α) καθιέρωσε το ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο, β) δρομολογεί την αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών που χειραγωγεί και υποδεικνύει ποιος θα βρεθεί χωρίς δουλειά και γ) προωθεί την επαναδιατύπωση των οργανικών θέσεων όλων των εκπαιδευτικών, συνδέει την εργασία μας με την τύχη του κάθε σχολείου και θέτει άμεσα σε διαθεσιμότητα όλους όσοι θα κριθούν ως υπεράριθμοί και κακώς βαθμολογημένοι. Με το νέο σύστημα my school θα προσπαθήσουν να ελέγξουν κάθε λεπτό που κυλάει μέσα στα σχολεία, να τρομοκρατήσουν και να εφαρμόσουν με αυτόματο τρόπο την πολιτική των συγχωνεύσεων και των απολύσεων. Ήδη η καθημερινότητα στα σχολεία είναι πολύ δύσκολη.

Να σπάσουμε την αδράνεια!
Η συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου συμμαχεί με το κυβερνητικό στρατόπεδο. Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μη γίνει απολύτως τίποτα. Στρέφεται εναντίων του κλάδου.
Να αντισταθούμε τις σειρήνες της ήττας!
Όλοι αυτοί που ισχυρίζονται πως τέλειωσαν οι κλαδικοί αγώνας, που αναγγέλλουν ως νέο Μεσσία μια άλλη κυβέρνηση, που υποσκάπτουν κάθε αγώνα που δεν υπηρετεί το στόχο τους για λαϊκή εξουσία, που δεν ξεκινούν κανένα αγώνα αν δεν έχει διασφαλισμένη νίκη, που θέλουν να φτιάξουν τα οικονομικά μας για να ψηφίσουν απεργία, έχουν ήδη αποδεχτεί την ήττα. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον κλάδο αυτοί και οι απόψεις τους.
Να οργανώσουμε μια μεγάλη μάχη!.
Η κυβέρνηση θα εντείνει την επίθεσή της. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την επόμενη σχολική χρονιά. Πρέπει αυτή τη σχολική χρονιά να οργανώσουμε μια μεγάλη μάχη στο χώρο της εκπαίδευσης. Καλούμε όλους να πάρουν θέση πάνω σε αυτή την πρόταση.
ΣΗΜΕΡΑ, με αυτούς τους αρνητικούς συσχετισμούς, μπορούμε να δημιουργήσουμε ρωγμές στην επίθεση της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου. Κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί βελούδινες νίκες. Όμως οι εκπαιδευτικοί έχουν οργανώσει μεγάλους αγώνες με επιτυχία, κόντρα σε εχθρούς και ψεύτικους φίλους. Οι αγώνες για δουλειά, για μόρφωση, για περίθαλψη, για ελευθερίες μπορούν να συσπειρώσουν ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, να ανοίξουν ρήγματα και ανατρέψουν πλευρές της επίθεσης. Ο στόχος της οργάνωσης και της ανάπτυξης ενός μεγάλου αγώνα αυτή τη σχολική χρονιά είναι αναγκαίος και εφικτός. Άμεσες είναι δύο προτεραιότητες:
Α) οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να προσπαθήσουμε να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα. Οι δυνάμεις που έχουν αναφορά στο κίνημα να κινηθούν αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση.
Β) να δυναμώσει η πολιτική-συνδικαλιστική συγκρότηση μιας άποψης που δε θα επενδύει σε σωτήρες κυβερνήσεων, ΠΥΣΠΕ και συνδικαλιστικών ηγεσιών, αλλά θα προσπαθεί να συγκροτήσει το κίνημα σε κατεύθυνση αντίστασης, αγώνα και αντίθεσης στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια. Και που δε θα αναβάλει τους αγώνες σε ένα αόριστο μέλλον, σε μια εξωτική χώρα.

Η επόμενη μάχη ίσως είναι πολύ κοντά. Να κοιτάξουμε μπροστά…
·         Ανατροπή των απολύσεων - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
·         Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς – Δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά
·         Δουλειά – δωρεάν Παιδεία – δωρεάν Υγεία για όλο το λαό χωρίς προϋποθέσεις.

·         Δημοκρατικά δικαιώματα για το λαό. Όχι στη φασιστικοποίηση του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: