Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Οργιο πειθαρχικών και τρομοκρατίας ενάντια στους εκπαιδευτικούς


Με μια βιομηχανία διώξεων προσπαθεί η κυβέρνηση να εμπεδώσει ένα κλίμα τρόμου στην εκπαίδευση. Οι διώξεις, που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, χρησιμοποιούν συνήθως ως κατηγορίες την «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», την «απείθεια» και τη «δημόσια κριτική προϊστάμενης αρχής»! Εντάσσονται στο πλαίσιο διατάξεων του Ν.4057/12, στον οποίο –εκτός των άλλων- προβλέπεται και το τεκμήριο της… ενοχής καθώς, η υπηρεσία μπορεί εύκολα να βγάλει σε αργία τον διωκόμενο υπάλληλο αυτόματα και μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσής του.


Στις πρόσφατες και ακραίες αντίστοιχες περιπτώσεις, εντάσσεται και η περίπτωση της Ιφιγένειας Γεωργάλα που ήταν αποσπασμένη μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2013 στο Ιστορικό Αρχείο Αίγινας, καθώς και τη Διευθύντρια του Αρχείου. Η Ι.Γ. τέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας σε αργία και παραπέμφθηκε σε πειθαρχικό γιατί τόλμησε να ζητήσει κανονική άδεια σε περίοδο που είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του τοπικού Ιστορικού Αρχείου! Χαρακτηριστικό είναι ότι τις ημέρες μεταφοράς του αρχείου αλλά και τις προηγούμενες μέρες ήταν κανονικά στην εργασία της, αφού η αίτηση της απορρίφθηκε.

Η απόφαση δίωξης υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και, για να «δημιουργήσει» κατηγορητήριο, περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος και της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, με μοναδικό στόχο να ενταχθεί η συνάδελφος στις διατάξεις του 4057/12, οι οποίες οδηγούν σε αργία!

Η παράλογη και παντελώς αστήρικτη δίωξη απέναντι σε μια εκπαιδευτικό που δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά (είναι μέλος των Παρεμβάσεων) αποτελεί μήνυμα εκδίκησης και τρομοκράτησης στην τοπική κοινωνία για τις κινητοποιήσεις που έκανε ενάντια στη μεταφορά του αρχείου (θεωρήθηκε ότι ουσιαστικά μεθοδευόταν το κλείσιμο του αρχείου).

Σε μια παρόμοια περίπτωση, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας ασκεί δίωξη σε βάρος της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας γιατί σε δημόσια τοποθέτησή της κατήγγειλε τα προβλήματα των σχολείων αλλά και τις διοικητικές αυθαιρεσίες. Και η Ε.Π. εγκαλείται με βάση το Ν. 4057/12 για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας».

Και για τις δύο περιπτώσεις, έχουν εκδοθεί πλήθος ψηφισμάτων από δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες, ενώ, την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη οργανώθηκε στη Σπάρτη πανελλαδική συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: