Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Αποτελέσματα ΕΛΜΕ Χανίων

Αποτελέσματα  εκλογών για ΕΛΜΕ Χανίων
  Ψήφησαν                                                                   765 (2013)                      890(2011)
   Άκυρα Λευκά                                                              49                                   36                                                                     
      Παρατάξεις                                                          Ψήφοι      έδρες

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών                      39              0                    27                    
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ)        33              0                    55                          
Πρωτοβουλία Παρέμβασης Εκπαιδευτικών                  105            1                  261*
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ                          142            2                ---------
ΣΥΝΕΚ                                                                   305          3                 330
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ                      92          1                 --------              
ΔΑΚΕ                                                                        ------ ---------                38
ΠΑΣΚΕ                                                                        --------  -----             130      


Οι εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων  που έγιναν την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη χαρακτηρίστηκαν από  μικρότερη συμμετοχή και από τις εκλογές για ΟΛΜΕ του Ιούνη του 2013 και από τις αντίστοιχες για ΔΣ ΕΛΜΕ  το 2011. Η μικρότερη συμμετοχή σχετίζεται με τις απολύσεις των αναπληρωτών τον Ιούνιο του 2011 και τη μη επαναπρόσληψη τους, με τις διαθεσιμότητες των  συναδέλφων της τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά και   με την απογοήτευση που επικρατεί στον κλάδο σε σχέση με την απεργία που δεν ολοκληρώθηκε και δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της. Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ δεν συμμετείχαν με ψηφοδέλτιο σ’ αυτές τις εκλογές, ενώ οι παρατάξεις που αναφέρονται στις Παρεμβάσεις συμμετείχαν με δυο ψηφοδέλτια. Η κυριαρχία των δυνάμεων της ΣΥΝΕΚ, παρόλο τον υπονομευτικό ρόλο της  στην απεργία  του Μαΐου και του Σεπτέμβρη  σχετίζεται και με το  μη   κατέβασμα των ΠΑΣΚΕ _ΔΑΚΕ, τη χρόνια συμμετοχή του αιρετού της στο ΠΥΣΔΕ και ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά κύρια  με το κλίμα «αναμονής» που καλλιεργείται και στον κλάδο των εκπαιδευτικών για τις επικείμενες  βουλευτικές εκλογές.

Το σχήμα Αδέσμευτη Ομάδα καθηγητών  πλαισιώθηκε από καθηγητές που ανοιχτά ήταν ενάντια στην απεργία  και η τοποθέτηση της θύμισε «Πλατείες» ενάντια σε κόμματα και παρατάξεις, χωρίς καμιά τοποθέτηση πάνω στις απολύσεις, την αξιολόγηση  και τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές. Η πτώση του ΠΑΜΕ ήταν αναμενόμενη κύρια  με βάση τη στάση του στην απεργία, που δεν μπορούσε να την υπερασπίσει στις μαζικές συνελεύσεις, αλλά και το ότι στην πόλη μας(επαρχία) οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ φαίνονται ακόμη πιο αντιφατικές και διασπαστικές, ιδιαίτερα όταν  πραγματοποιούνταν μαζικά συλλαλητήρια  εργαζομένων. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών αύξησαν τους ψήφους και το ποσοστό τους σαν αποτέλεσμα της στάσης τους όλο αυτό τον καιρό, με τις απόψεις τους και τη στήριξη των απεργιών με όλες τους τις δυνάμεις, η οποία εκτιμήθηκε απ’ τους συναδέλφους που τις στήριξαν . Επίσης οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών εξέλεξαν 2 αντιπροσώπους για τη συνέλευση του Ν Τ της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά..  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προς ενημέρωσή σας, και για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, η Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών τάχθηκε ενάντια σε μια απεργία που απ'την αρχή έδειχνε ότι δεν θα διαρκούσε πάνω από 2 εβδομάδες, και που απλά θα απογοήτευε και απομάκρυνε πολλούς συναδέλφους από οποιαδήποτε αγωνιστική κίνηση για αρκετό καιρό. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Παρόλα αυτά το σύνολο των ιδρυτικών μελών της απείργησε σε ποσοστό 100% την πρώτη εβδομάδα της απεργίας και σε ποσοστό 85-90% την δεύτερη.