Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Μαύρο μέλλον με λευκές νύχτες!

Μπήκαμε πλέον στο 2014 και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει ακάθεκτο την επίθεση στο δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματά μας.
Ιανουάριος λοιπόν, και ακόμη δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις, παρόλο που ο νόμος προβλέπει ότι πρέπει να είχε εκδοθεί από τον Νοέμβριο, χωρίς να προβάλλεται έστω κάποια δικαιολογία. 
Ιανουάριος και ακόμη υπάρχει πρόβλημα έλλειψης καθηγητών σε πολλά σχολεία, ειδικά στα ΕΠΑΛ, μετά την πρωτοφανή ενέργεια του να καταργηθεί ολόκληρος κλάδος. 
Ιανουάριος και η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα 1900 συνάδελφοι το καλοκαίρι, έχει δημιουργήσει καθεστώς ανασφάλειας και αγωνίας, όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Και βέβαια, ήταν ψεύτικες οι υποσχέσεις του υπουργού ότι δε θα απολυθούν αυτοί οι συνάδελφοι, αλλά θα απορροφηθούν σε άλλες θέσεις, καθώς μετά την ανακοίνωση των θέσεων αυτών, περίπου 500 συνάδελφοι απολύονται οριστικά, πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια στο ελληνικό κράτος!
Βέβαια, δουλεύουν εντατικά εκεί στο Υπουργείο: Πληροφορούν τα ΜΑΤ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προκειμένου να τις καταστείλουν, όπως έγινε στη Λάρισα πριν λίγες μέρες, και χαίρονται με τη σιωπή τους για συλλήψεις όπως αυτή του Παύλου Αντωνόπουλου, σύλληψη φωτογραφική, επειδή τόλμησε να πατήσει σε έδαφος απαγορευμένο, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη φιέστα της Ε.Ε.
Κάνουν όμως και άλλες σημαντικές εργασίες: Κόβονται να κάνουν πράξη τις επιθυμίες των ξενοδόχων και όποιου άλλου επιθυμεί να βρει πελατεία στους μαθητές, με φιέστες όπως οι λευκές νύχτες. Αυτοί οι ίδιοι που μας απαγόρευσαν να πραγματοποιήσουμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις εντός διδακτικού ωραρίου για να μη χαθεί μάθημα, κόβονται να βρουνπόσες διδακτικές μέρες θα χαθούν, προκειμένου να πάνε εκδρομές οι μαθητές και οι οικογένειες τους! (αλήθεια, με τι λεφτά άραγε, όταν η κυβέρνηση την οποία υπηρετούν έχει τσακίσει οικονομικά τα λαϊκά στρώματα;).
Και βέβαια, αφού αύξησαν το ωράριο μας, έκοψαν τα δώρα, μας επιστράτευσαν, κατήργησαν κλάδους, έβγαλαν σε διαθεσιμότητα, εκβίασαν με πλαστά στοιχεία συναδέλφους σε μετατάξεις, σύμπτηξαν τμήματα, άφησαν σχολεία με ελλείψεις, έρχονται τώρα να πραγματοποιήσουν το νέο τους σχέδιο, αυτό που έλειπε από την εκπαίδευση: Αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση, με την «αθώα» ερώτηση: Μα δεν είναι καλό πράγμα η αξιολόγηση;
Συνάδελφοι, είναι ηλίου φαεινότερον ότι όταν αυτοί μιλούν για αξιολόγηση, εννοούν απολύσεις. Εξάλλου, η πιλοτική αυτοαξιολόγηση που είχε ξεκινήσει πριν λίγα χρόνια σε μερικά σχολεία, κανένα καλό αποτέλεσμα δεν έφερε, καθόλου δεν έκανε αυτά τα σχολεία καλύτερα. Και το πιο αστείο: Αυτοί που είναι υπέρ της αξιολόγησης, δεν αξιολόγησαν το έργο που έχει ήδη πραγματοποιηθεί!
Ας μη γελιόμαστε: Η κατάσταση θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, όσο εμείς δε συζητούμε, δεν αντιδρούμε, δεν οργανώνουμε δράσεις. Και η πρώτη ευκαιρία να αντιδράσουμε στις μαύρες μέρες που μας ετοιμάζουν, είναι η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ μας, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου. Να είμαστε όλοι εκεί!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: