Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Με ιδιαίτερα μαζικό και αγωνιστικό τρόπο οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας Θεσπρωτίας εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της αξιολόγησης. 
Πάνω από 150 συνάδελφοι από όλα σχεδόν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού, κλείσαν τα σχολειά τους και συμμετείχαν στη συγκέντρωση που κάλεσε ο σύλλογος , έξω από το χώρο διεξαγωγής σεμιναρίου σχολικών συμβούλων σε διευθυντές για την εφαρμογή της αξιολόγησης, την Παρασκευή 24 /1,με αποτέλεσμα τη ματαίωσή του, αφού κανείς από τους διοργανωτές δεν τόλμησε να εμφανιστεί.


Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Ηγουμενίτσας με κατάληξη τα γραφεία της Διεύθυνσης, φωνάζοντας συνθήματα όπως: ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.
Η πετυχημένη αυτή κινητοποίηση ήταν αποτέλεσμα ανάλογης προετοιμασίας με μοίρασμα ανακοινώσεων και με συζητήσεις στα σχολειά. Δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλει να πετύχει το σύστημα και η κυβέρνησή του: Φόβο και τρόμο , διάλυση δικαιωμάτων, φτώχεια και απολύσεις. Αναζητούν τρόπους για να σταματήσουν και να ανατρέψουν την επίθεση που δέχονται. 
Επίσης η κινητοποίηση αυτή ήταν η καλύτερη απάντηση όχι μόνο στους πρόθυμους εκτελεστές των κυβερνητικών μέτρων, αλλά και σε όσους επενδύουν στην ηττοπάθεια, λέγοντας ότι “ο κόσμος δεν τραβάει”.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις μοίρασαν προκήρυξη-κάλεσμα για τη συγκέντρωση και εξέδωσαν ανακοίνωση με τίτλο:Το πρώτο βήμα έγινε. Προχωράμε αποφασιστικά προετοιμάζοντας τα επόμενα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: