Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο στόχος ένας: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Η ανάγκη προετοιμασίας ενός μεγάλου απεργιακού αγώνα είναι επείγουσα!
Ο στόχος ένας: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Δε θα παίξουμε το παιχνίδι τους – δε θα βρούμε τις «δίκαιες απολύσεις» - δε θα μπούμε σε καμία κουβέντα μοριοδότησης
Οι διαθεσιμότητες – απολύσεις αποτελούν ένα όνειρο για το σύστημα, γιατί σπάει όποιους θύλακες υπήρχαν για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δεκαπέντε χρόνια μετά την κατάργηση της επετηρίδας, μέτρου που απελευθέρωνε το σύστημα από την υποχρέωση να παρέχει εργασία με μόνο κριτήριο το πτυχίο, κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, επελαύνουν σαρώνοντας κατακτήσεις, προωθώντας αποφασιστικά τις απολύσεις, τα κλεισίματα των σχολείων, τη συντριβή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Αν υπάρξει σήμερα έστω κι ένας απολυμένος, θα ακολουθήσουν χιλιάδες ακόμη, παράλληλα με την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων όσων «μόνιμων» συναδέλφων παραμείνουν. Την ίδια στιγμή έχουν προωθηθεί οι διαθεσιμότητες σχολικών φυλάκων, καθαριστριών κα. Και προετοιμάζονται μαζικές απολύσεις από τους ΟΤΑ και την Υγεία. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 15.000 νέες απολύσεις από το δημόσιο μέσα στο 2014!
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση παίζει το χαρτί του κανιβαλισμού και ανοίγει την «κουβέντα» για τα κριτήρια με τα οποία θα μοριοδοτηθούν οι διαθέσιμοι για να οδηγηθούν στην απόλυση οι 500 περίπου από αυτούς.
Θα είναι ολέθριο για το συνδικαλιστικό κίνημα να μπει σε μια τέτοια κουβέντα. Αν το κάνει, τότε να είμαστε σίγουροι ότι θα οδηγηθούμε σε πλήρη και θλιβερή εσωτερική διάσπαση, της οποίας το αποτέλεσμα θα είναι η παραπέρα ένταση της επίθεσης και η διόγκωση των αριθμών των απολύσεων. Το να λέμε ότι στόχος μας είναι «να μην υπάρξει καμία απόλυση» αλλά ταυτόχρονα να αποδεχόμαστε τη συζήτηση της μοριοδότησης, αποτελεί μια τακτική που λειτουργεί αντικειμενικά σε βάρος του πρώτου στόχου, τον υπονομεύει και τελικά τον εξαφανίζει.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την ίδια ώρα, η αξιολόγηση εγκαινιάζεται για να επιβάλει ένα καθεστώς τρόμου στα σχολεία, για να παγιώσει την κατηγοριοποίησή τους, για να δώσει άλλοθι στην πολιτική των απολύσεων.
Ενώ, ταυτόχρονα, ετοιμάζεται το επόμενο κύμα απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα. Με άλλα λόγια το μέτωπο που μπορούμε να δημιουργήσουμε είναι πολύ ευρύ και εν δυνάμει μπορεί να είναι πολύ ισχυρό!
Απέναντι, λοιπόν, σε αυτήν την κατάσταση, κόντρα στις σειρήνες της ήττας και της υποταγής, κόντρα στο συνδικαλισμό των «συναντήσεων με τους αρμόδιους», κόντρα στη διάλυση και στα παζάρια, και με δεδομένο ότι ο Μάρτης πλησιάζει, ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ που έχουμε να κάνουμε:
Μέσα στα σωματεία μας να προετοιμάσουμε επειγόντως ένα μεγάλο απεργιακό αγώνα, να συντονίσουμε από τα κάτω τις κινήσεις μας με όλους τους κλάδους που μπαίνουν στο ντορβά των απολύσεων, με δυο λόγια να ισχυροποιήσουμε τη δική μας πλευρά στην ιστορικών διαστάσεων μάχη που διεξάγεται. Γιατί όλα είναι συσχετισμός δύναμης.
Ακούγεται δύσκολο… Είναι δύσκολο. Αλλά είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος. Όλα τα άλλα είναι θλιβερές αυταπάτες συνδικαλιστικών ηγεσιών που αρέσκονται στα μεγάλα λόγια και στα μικρά έργα.
·        ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΣΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα για τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι 500.
·        ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
·        ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ και οι ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
·        ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·        Να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις
deltioake.blogspot.com                                                                                                                                6/1/2014

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: