Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

7 Φεβρουαρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


Απεργούμε για να εκφράσουμε τη στήριξη μας στους συναδέλφους μας που είναι σε διαθεσιμότητα, (στις 22 Μάρτη λήγει ο χρόνος της διαθεσιμότητας) και η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να κάνει απολύσεις.
Να υλοποιήσει δηλαδή το διαχρονικό στόχο του συστήματος (ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΔΝΤ –κυβέρνηση) να καταργήσει τη Μονιμότητα και στο Δημόσιο!
Απεργούμε γιατί έχουμε ΔΙΚΙΟ !
Δεν τρέφουμε αυταπάτες για δικαστική λύση του ζητήματος. Δεν θα βρούμε το δίκιο μας στο ΣτΕ.
Το άδικο γίνεται συνεχώς νόμος γι αυτό η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ο ΑΓΩΝΑΣ είναι ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.
Δεν είμαστε διάδικοι, δεν έχουμε δικαστική διαμάχη με τη κυβέρνηση και τους κηδεμόνες της.
Δεν είμαστε συνήγοροι υπεράσπισης των συναδέλφων μας αλλά ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας.
Είμαστε εργαζόμενοι και μπορούμε να γίνουμε δύναμη αντίστασης και διεκδίκησης, δύναμη ανατροπής αυτής της πολιτικής που μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω.
• Ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ επιχαίρουν για τις «νίκες» τους και ετοιμάζονται για νέα επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού στην Εκπαίδευση, Περίθαλψη και Πρόνοια. Μας αφορά όλους γιατί με την αξιολόγηση που θέλει να επιβάλει θα συνεχίσει να βγάζει σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς και να ανοίξει το δρόμο για τις απολύσεις και άλλων μονίμων εκπαιδευτικών. Η συμμετοχή μας στην απεργία αποτελεί και μια γενικευμένη και πανελλαδική έκφραση εναντίωσης του κλάδου στην επίθεση που δεχόμαστε. Η απεργία στις 7 Φλεβάρη να μη είναι μια τουφεκιά στον αέρα, αλλά η συνάντηση μας στο δρόμο του αγώνα για να οικοδομήσουμε τους όρους για να ξεκινήσουμε ξανά ένα νέο απεργιακό αγώνα, που θα βάλει φραγμό στη λαίλαπα που μας επιβάλουν.
• Να πούμε όχι στις εικονικές διαμαρτυρίες και στους «αγώνες» εκλογικής καταγραφής. Μέσα στα σωματεία μας να προετοιμάσουμε επειγόντως ένα μεγάλο απεργιακό αγώνα, να συντονίσουμε από τα κάτω τις κινήσεις μας με όλους τους κλάδους που μπαίνουν στο ντορβά των απολύσεων, με δυο λόγια να ισχυροποιήσουμε τη δική μας πλευρά στην ιστορικών διαστάσεων μάχη που διεξάγεται. Γιατί όλα είναι συσχετισμός δύναμης. Ακούγεται δύσκολο... Είναι δύσκολο. Αλλά είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος.
• Να γίνουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις στις ΕΛΜΕ.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ και οι ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΟΧΙ στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση –
Ενάντια στην τρομοκρατία και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: