Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣEI ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ


Πειραιάς, 20/02/2014
Πρωτ:  025
Προς: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
               

                                                                                               



-
 
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                                           
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς                               
Τηλ.: 2104124810
Φαξ: 2118007271
www.elmepeiraia.gr

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣEI ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ενημερώνει τους συναδέλφους ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια δίωξης κατά της ΕΛΜΕ Πειραιά. Πρωτεργάτης της εκκολαπτόμενης σκευωρίας είναι ο Διευθυντής του 3ου ΣΕΚ Πειραιά, που σε αναφορά του χρησιμοποιεί διάφορα ψέματα, προκειμένου να συκοφαντήσει και να προκαλέσει δίωξη μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
Τα όσα περιέχονται στην αναφορά  (π.χ. άσκηση σωματικής βίας από μέλη του Δ.Σ.!) είναι παντελώς ανυπόστατα και αποκαλύπτουν αντισυνδικαλιστικό μένος και αντιδημοκρατική νοοτροπία. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ήρθε σε αντιπαράθεση, ως όφειλε, με τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες του συγκεκριμένου Διευθυντή, για να προστατέψει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να γίνουν σεβαστές οι αρμοδιότητες του συλλόγου. Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. που επισκέφτηκε το σχολείο κράτησε την ψυχραιμία της παρά την υβριστική, αντισυνδικαλιστική και προκλητική στάση του Διευθυντή ΣΕΚ (π.χ. «δεν είμαι, ούτε θέλω να γίνω μέλος της ΕΛΜΕ και αποτελεί συκοφαντία να με θεωρείτε μέλος της ΕΛΜΕ»!, «θα καλέσω την αστυνομία» !, «σας είπα δεν αναγνωρίζω την ΕΛΜΕ και δεν σας δέχομαι»!).
Απορούμε  πραγματικά και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη συγκεκριμένη προκαταρκτική έρευνα για μια παρέμβαση ρουτίνας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Σοβαρότατες ευθύνες έχει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής Δ.Γκίνης που διέταξε προκαταρκτική έρευνα δίνοντας κάλυψη σε συκοφαντίες κατά της ΕΛΜΕ. Η προκαταρκτική έρευνα όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά μπροστά στην απουσία στοιχείων και στην αδυναμία να στοιχειοθετηθεί αδίκημα παρατείνεται με τη συνεχή κλήση μαρτύρων και τη διολίσθηση από θέμα σε θέμα. Δημιουργούνται έτσι ερωτηματικά για το χαρακτήρα και τους πραγματικούς στόχους της προκαταρκτικής έρευνας.
 Η προκαταρκτική έρευνα στρέφεται αντικειμενικά κατά των βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, κατά της συνδικαλιστικής δράσης της ΕΛΜΕ Πειραιά, σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική της ποινικοποίησης των αγώνων. Ταυτόχρονα η προκαταρκτική έρευνα σ’ ένα σχολείο στο οποίο 8 τμήματα καταργήθηκαν και σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών μετακινήθηκε σ’ άλλο σχολείο, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας, αβεβαιότητας, κάτι που είναι σε βάρος γενικότερα της λειτουργίας του σχολείου.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παρεμποδίσει και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, σε μια περίοδο μάλιστα που οι αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής –αντεργατικής πολιτικής πρέπει να δυναμώσουν. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά δρα και θα συνεχίσει να δρα συλλογικά, με γνώμονα την υπεράσπιση του κλίματος δημοκρατίας στα σχολεία και του όλου πλαισίου συνδικαλιστικής λειτουργίας. Η προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά να σταματήσει τώρα!
                                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                        

ΣΑΒΒΑ  ΣΑΒΒΑΣ                   ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: