Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πειραιάς, 1/5/2014
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς
                       
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Ο αγώνας ενάντια στην αυτοαξιολόγηση της Σχολικής μονάδας στο πλαίσιο της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού έργου (Α.Ε.Ε.) συνεχίζεται. Το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τις απειλές, τις προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας και η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων διδασκόντων αποφάσισε να μην ορίσει ομάδες εργασίας. Την άρνηση του κλάδου να συναινέσει στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση, ο Υπουργό Παιδείας την αντιμετώπισε με τη γνωστή αυταρχική-αντιδημοκρατική πολιτική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» και με εγκύκλιο ανέθεσε στους Διευθυντές των σχολείων να ορίσουν τις ομάδες εργασίας για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
Δυστυχώς οι διευθυντές, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που χαιρετίζουμε και στηρίζουμε, εφάρμοσαν την εντολή και προχώρησαν στον ορισμό ομάδων εργασίας.

ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ, ΕΙΣΗΓΗΣΗ ή ΠΡΟΤΑΣΗ

Μετά τον αυταρχικό ορισμό των ομάδων εργασίας ο αγώνας μας περνάει σε νέα φάση. Οι ομάδες δεν πρέπει να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν. Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τον εκπαιδευτικό να αναλάβει ρόλο ή εργασία στις ομάδες αυτοαξιολόγησης.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην παίρνουν καμιά πρωτοβουλία για “συνεδρίαση” των ομάδων, να μη συμμετέχουν στη λειτουργία των ομάδων, να μη δημιουργήσουν ή απαντήσουν σε ερωτηματολόγια, να μη βαθμολογήσουν δείκτες κ.ά. κριτήρια, να μην καταγράψουν και να μη συγκεντρώσουν στοιχεία σαν υλικό για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, και κανένας εκπαιδευτικός και καμία ομάδα εργασίας να μη συντάξουν, να μην υπογράψουν, να μην καταθέσουν πόρισμα, πρόταση ή εισήγηση στο διευθυντή ή στο σύλλογο. Τονίζουμε ότι η όποια συμμετοχή στις ομάδες εργασίας και η κατάθεση οποιασδήποτε έκθεσης (ανεξάρτητα απ’ το περιεχόμενό της) θα χρησιμοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, για να νομιμοποιήσει την πολιτική της αξιολόγησης και τους αντιεκπαιδευτικούς της στόχους.
Καλούμε επίσης τους Διευθυντές των σχολείων να μη χρησιμοποιήσουν καμιά άμεση ή έμμεση πίεση, απειλή και εκφοβισμό στους εκπαιδευτικούς, για να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας ή να καταθέσουν πορίσματα, εισηγήσεις κ.λπ.. Η εντολή, του Υπουργού προς τους Διευθυντές αφορούσε μόνο τον ορισμό των ομάδων εργασίας.
Στάση εργασίας: Μετά από την απόφαση της Γ.Σ. το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά κηρύσσει, όποτε χρειαστεί, συνεχή στάση εργασίας μέχρι 3 ώρες, για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να μη συμμετάσχουν στις “συνεδριάσεις” των ομάδων εργασίας.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τονίζει για άλλη μια φορά ότι, για ν’ ανατραπεί το θεσμικό πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης– αξιολόγησης και συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Κεφαλαίου, η πολιτική των απολύσεων, της λιτότητας, των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, απαιτείται ισχυροποίηση του μαζικού διεκδικητικού κινήματος, μέτωπο των εργαζόμενων και παρατεταμένος, διαρκής μαζικός αγώνας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τώρα επικεντρωνόμαστε στο να μη λειτουργήσουν και να μη χρησιμοποιηθούν οι ομάδες ως όχημα για να περάσει η αξιολόγηση. Το αμέσως επόμενο διάστημα, έγκαιρα, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, όπως είχαμε κάνει και στον ορισμό των ομάδων, θα διαμορφώσει απόφαση –πρόταση για το πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων στη σχετική συνεδρίαση για την «Έκθεση της γενικής εκτίμησης της σχολικής μονάδας», την «Έκθεση αξιολόγησης» και τα «Σχέδια δράσης».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: