Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Τρίκαλα - εκδήλωση Νέο Λύκειο, Αξιολόγηση, Τράπεζα Θεμάτων

Οι υπουργοί αλλάζουνε, μα η επίθεση μένει! Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την κατάσταση στον χώρο της εκπαίδευσης. Μετά από την αύξηση ωραρίου, την επιστράτευση, την αυτοαξιολόγηση, αρχίζει να εφαρμόζεται η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, δηλαδή οι απολύσεις με άλλο όνομα τουλάχιστον του 15% του δυναμικού των εκπαιδευτικών, όπως και η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και του «νέου» λυκείου, η οποία οδηγεί σε αποθάρρυνση και απομάκρυνση μεγάλου τμήματος των μαθητών από τα λύκεια, σε μια ακόμα πιο ταξική εκπαίδευση για λίγους κι εκλεκτούς.
Είναι τουλάχιστον αστείο να ακούμε από την κυβέρνηση και τους κολαούζους της ότι ο στόχος της αξιολόγησης είναι το ανέβασμα της ποιότητας των εκπαιδευτικών. Αν την ενδιέφερε αυτό, δεν θα αύξανε το ωράριο 10%, δεν θα μείωνε τους μισθούς 40% δεν θα στρίμωχνε μαθητές στα τμήματα, δεν θα έκανε συγχωνεύσεις, θα έκανε επιμορφώσεις και σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς. Εξάλλου, είναι αστείο να σε αξιολογούν όλοι όσοι έχουν οδηγήσει την εκπαίδευση στην άθλια κατάσταση που βρίσκεται σήμερα!
Το ίδιο συμβαίνει και με την τράπεζα θεμάτων. Το λύκειο μετατρέπεται απλά σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο η διδασκαλία δεν θα παίζει ρόλο, παρά μόνο η επίλυση των θεμάτων της τράπεζας, τα οποία έχουν απέραντη ύλη, πέρα από τις ασάφειες και τις απέραντες ανούσιες λεπτομέρειες τους.
Όλη αυτή η κατάσταση, μόνο καλύτερη εκπαίδευση δεν προμηνύει για την επόμενη χρονιά. Ας μην ξεχνάμε και το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο στην εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα: Χτύπημα εφάπαξ, συντάξεων και μισθών, ακόμα λιγότερα χρήματα για αναπληρωτές και την εκπαίδευση γενικότερα, «σκέψεις» για συγχωνεύσεις και απολύσεις (μέσω «αξιολόγησης» πάντα).
Κι εμείς; Τι κάνουμε για όλα αυτά; Περιμένουμε να μας σώσει ο…Λοβέρδος; Ή θα κάνουμε κάτι γι’ αυτό; Θα συζητήσουμε, θα αγωνιστούμε, θα μας βρουν ενεργά αντίθετους στα σχέδια τους;
Η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Τρικάλων, θέλοντας να συμβάλλει στην συγκρότηση του κλάδου, οργανώνει συζήτηση την Τρίτη 24/6, στις 8:30 μ.μ. για να συζητήσει την αξιολόγηση, την τράπεζα θεμάτων, το νέο λύκειο, αλλά και την γενικότερη κατάσταση στην εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους γενικότερα.
Σας περιμένουμε λοιπόν να συζητήσουμε με την Λένα Γκαραγκάνη και τον Αλέξη Φιτσιλή, αλλά και μαζί σας για όλα αυτά τα ζητήματα.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: