Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Τρικάλων για τα σεμινάρια αξιολόγησης

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Στις 19 και 20 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σεμινάρια στους διευθυντές των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν για το πώς θα μας αξιολογήσουν.
Όσοι στοιχειωδώς έχουν επαφή με την εκπαίδευση, γνωρίζουν ότι η αξιολόγηση τους δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέει η λέξη, αλλά είναι προθάλαμος απολύσεων. Το δείχνει όχι μόνο ο νόμος που ρητά αναφέρει ότι το 15% τουλάχιστον των υπαλλήλων πρέπει να θεωρηθεί ανεπαρκές και να απολυθεί, αλλά και η κακόφημη «αυτοαξιολόγηση», την οποία βιώσαμε την προηγούμενη χρονιά. Τόσες πιέσεις και εκβιασμοί, προκειμένου να συνταχθούν εκθέσεις, οι οποίες θα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών να λειτουργήσουν τα σχολεία και ότι αυτοί θα ευθύνονται για τυχόν δυσλειτουργίες! (υποχρηματοδότηση, ελλείψεις σε υποδομές, ανεφάρμοστα προγράμματα σπουδών, διαρροή μαθητικού δυναμικού και άλλα…)
Επίσης, έχει πλέον γίνει φανερό ότι διορισμένα κομματικά στελέχη και υποτακτικοί των εφαρμοσμένων ως τώρα πολιτικών, ουδεμία σχέση έχουν με την αναζήτηση των άξιων εκπαιδευτικών. Όσοι υποκριτικά μιλάνε για την ανάγκη ξεκαθαρίσματος των εκπαιδευτικών, υποκριτικά «ξεχνούν» να θίξουν όλες τις έως τώρα εφαρμοσμένες πολιτικές στην εκπαίδευση και στην κοινωνία. «Ξεχνούν» την στοιχειώδη υποχρέωση του κράτους να κάνει επιμορφώσεις και σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς, όπως και το ότι τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν μειωθεί κατά 35.000, δεκάδες σχολεία έχουν κλείσει και συγχωνευθεί, χρήματα δίνονται όλο και λιγότερα, ενώ το εκπαιδευτικό σύστημα γίνεται όλο και περισσότερο εξεταστικοκεντρικό και ταξικό, πετώντας όλο και περισσότερα παιδιά εκτός σχολείου.
Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, όταν πέρυσι το υπουργείο Παιδείας πέταξε σε ένα απόγευμα 2500 συναδέλφους μας εκτός σχολείων, καμία αξιολόγηση δεν χρειάστηκε! Απλές διαταγές της τρόικας και της αντιλαϊκής πολιτικής εκτελούσαν και εκτελούν οι άνθρωποι!
Όταν δει κάποιος την συνολική αγώνα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει στην εκπαίδευση, δηλαδή ο δια της βίας αποδεκατισμός της από εκπαιδευτικούς και μαθητές και ο εξαναγκασμός χιλιάδων νέων να στραφούν στην ιδιωτική εκπαίδευση ή στην φθηνή εξειδίκευση και εργασία, είναι κομμάτι μόνο όσων συμβαίνουν γύρω μας.
Η διάλυση της ΕΡΤ σε μια νύχτα δείχνει το πόσο αδίστακτοι είναι μπροστά στους στόχους τους, η επίμονη άρνηση τους να επαναπροσλάβουν τις δικαιωμένες και από τα δικαστήρια καθαρίστριες δείχνουν ότι δεν έχουν κανέναν ηθικό ή άλλο φραγμό, ενώ όποιος πιστεύει ότι τα χειρότερα πέρασαν και την έχει βολέψει ευτυχώς, απατάται οικτρά. Αρκεί μόνο να δει ότι στους ΟΤΑ ανακάλυψαν 5000 περίπου πλεονάζοντες υπαλλήλους οι οποίοι και θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας. Ταυτόχρονα, οι συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα γίνονται όλο και πιο μεσαιωνικές, χωρίς κανένα ουσιαστικό δικαίωμα των εργαζομένων, με κατακτήσεις αιώνων να παίρνονται πίσω, με τελευταίο παράδειγμα την Κυριακάτικη αργία.
Τα σεμινάρια για την αξιολόγηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά το προχώρημα μιας αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία προσπαθεί να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από εργασιακό δικαίωμα, μονιμότητα και σταθερή δουλειά! Το ερώτημα είναι: Θα τους αφήσουμε; Θα τους επιτρέψουμε να μας στερήσουν το δικαίωμα για μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα; Θα τους χαρίσουμε το παρόν και το μέλλον μας;
Εμείς, ως Αγωνιστική Κίνηση λέμε όχι! Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους, τις άλλες παρατάξεις, να μπλοκάρουμε τα σεμινάρια αυτά, όπως έχει γίνει σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε την ΕΛΜΕ Τρικάλων να ξυπνήσει επιτέλους, να κηρύξει στάση εργασίας και να συσπειρώσει τους καθηγητές στα αιτήματα του κλάδου.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: