Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ Αγωνιστικών κινήσεων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης .


ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η προκλητική εμφάνιση του φασιστικού ψηφοδελτίου στις εκλογές αιρετών στην πρωτοβάθμια Θεσσαλονίκης γεμίζει αγανάκτηση κάθε δημοκράτη αντιφασίστα εκπαιδευτικό. Πολύ περισσότερο η δημόσια παρουσία δια ζώσης των ίδιων των φασιστών με προεκλογικό υλικό κλπ που θέλει να κατοχυρώσει το ρόλο τους και στην εκπαίδευση ακόμα και στις μαζικές διαδικασίες προκαλεί  ανησυχία αλλά και δικαιολογημένη οργή ..
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών πιστεύουν πως οι φασίστες επέλεξαν τις εκλογές για τα διοικητικά όργανα της εκπαίδευσης, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν ακριβώς εκεί, να κατοχυρώσουν την παρουσία τους κάτω από την προστατευτική φτερούγα του κράτους –που αποφασίζει για λογαριασμό του να βγουν από τα ψηφοδέλτια οι εκπαιδευτικοί της διαθεσιμότητας αλλά να παραμείνουν οι φασίστες!  Το κράτος αποφασίζει για τα όργανα του έτσι ή αλλιώς .. Έτσι έπραξε και στη συγκεκριμένη περίπτωση .
 Επιπλέον η παρουσία των φασιστών και η νομιμοποίηση τους συμβάλλει στην παραπέρα πιο αντιδραστική διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος και στους εκπαιδευτικούς χώρους. Γι αυτό και είναι χρήσιμοι στον Λοβέρδο και στον κάθε Λοβέρδο. 
 Είναι επίσης σίγουρο ότι θα ήταν  πολύ πιο δύσκολο να εμφανιστούν στα συνδικαλιστικά μας όργανα και στις αντίστοιχες διαδικασίες των σωματείων-συλλόγων. Γι αυτό από τη μεριά μας δεν υπάρχει η πραγματική αυταπάτη για την τελική στάση κυβέρνησης –υπουργείου που έκανε δεκτή το ψηφοδέλτιο τους και την παρουσία τους.
Πιστεύουμε ακόμα πως η απάντηση –ακόμα και η δυναμική όταν χρειάζεται - απέναντι στη φασιστική πρόκληση δεν είναι υπόθεση που την αναλαμβάνουν υπεργολαβικά κάποιοι για λογαριασμό του κινήματος ή του κλάδου βασιζόμενοι στις πλάτες δημοκρατών εκπαιδευτικών που υπέστησαν τελικά την αστυνομική βία στην αντιπαράθεση τους με τους φασίστες στο εκλογικό κέντρο του δημοτικού σχολείου του Εύοσμου .
Είναι υπόθεση των ίδιων του συναδέλφων, του κλάδου, είναι υπόθεση συλλογική και μαζική.
Η απαίτηση για να μην ασκηθεί καμία δίωξη στους συναδέλφους που τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι είναι αυτονόητη.
Όπως αυτονόητη είναι και η ανάγκη για μαζική και συλλογική απάντηση στην φασιστική πρόκληση και σε ότι αυτή αντιπροσωπεύει.

Νοέμβρης 2014

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: