Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝ-ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ



Σήμερα 8/11 συγκεντρωθήκαμε στο Παυσίλυπο εκπρόσωποι  γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και μαθητών γιατί μας ενώνει η ανάγκη να συζητήσουμε για τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης.
 Εστιάσαμε ιδιαίτερα στα προβλήματα των μαθητών, που με το «Νέο Λύκειο» αφαιρείται από μια μεγάλη μερίδα τους το δικαίωμα στην πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, μέσα από την τράπεζα θεμάτων,  τους εξοντωτικούς ρυθμούς διαβάσματος  και την διογκούμενη παραπαιδεία.  Η Δημόσια Εκπαίδευση διαλύεται , γίνεται όλο και λιγότερο «Δωρεάν»  και χιλιάδες μαθητές στρέφονται στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση που ιδιωτικοποιείται. Τα παιδιά μας υποχρεώνονται στα 15 να επιλέξουν  επαγγελματικό δρόμο και  «καταδικάζονται»  χωρίς επιστροφή για ό,τι πράξουν, πριν καν ζήσουν την εφηβεία  τους.  Αλλά ακόμα κι αν κάποιοι καταφέρουν να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και τελειώσουν μια σχολή,  τους περιμένουν εξευτελιστικές αμοιβές, ελαστικά ωράρια, η ανεργία,  η μετανάστευση και  τα σύγχρονα εργασιακά δουλοπάζαρα. 
Για όλους αυτούς τους λόγους  συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των μαθητών. Τα προβλήματά τους είναι και δικά μας, συνδέονται με τα προβλήματα που έχουμε ως γονείς και εργαζόμενοι.
 Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους να αγωνίζονται για να ικανοποιηθούν  τα δίκαια αιτήματά τους και καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να τους προστατέψουν από το «όψιμο ενδιαφέρον»  του Υπουργείου, που παραγγέλνει εισαγγελικές έρευνες και αστυνομικές επιχειρήσεις, για να βρει υποκινητές. Ας  κοιτάξουν στο καθρέφτη και θα βρουν τον πραγματικό υποκινητή, που δεν είναι άλλος από την πολιτική που εφαρμόζουν στην παιδεία, αλλά και σ΄όλη την κοινωνία.
Προτείνουμε τη διοργάνωση Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου  την Τετάρτη 12 Νοέμβρη και καλούμε τα ΔΣ των Εκπαιδευτικών και τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων να αποφασίσουν τη συνδιοργάνωσή του.
Καλούμε όλους τους φορείς και τους εργαζόμενους της πόλης μας να συμμετάσχουν. 
 Προτείνουμε οι σύλλογοι των γονέων και των εκπαιδευτικών να αποφασίσουν, μέσω των Ομοσπονδιών τους,  πανελλαδικό συντονισμό για τη δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου, με αιχμή την πάλη ενάντια στο «Νέο Λύκειο»  και την «Τράπεζα Θεμάτων».
Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας.
Παλεύουμε για μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  για όλους τους νέους.
Εκπρόσωποι:
·        Των μαθητών 
·        Της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Καρδίτσας
·        Της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καρδίτσας
·        Του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: