Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Πιερίας

 

 ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 18/12/2014

Στις 18 Δεκ 2014 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας. Οι εκλογές χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη μείωση της συμμετοχής σε σύγκριση με τις προηγούμενες το 2012. Το ίδιο μεγάλη είναι και η μείωση της συμμετοχής και σε σχέση με τις εκλογές στα ΠΥΣΔΕ που έγιναν ένα μήνα πριν. Η βασική αιτία γι αυτό είναι η απαξίωση του σωματείου στα μάτια των συναδέλφων κι αυτό σαν αποτέλεσμα της ισχνής δράσης και παρουσίας των παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ.
Για την καλύτερη κατανόηση των αποτελεσμάτων δυο λόγια για την πορεία και τις θέσεις των παρατάξεων της ΕΛΜΕ. Η ΔΑΚΕ τα 3 τελευταία χρόνια φυλλοροεί καθώς καρπώνεται την οργή και δυσαρέσκεια των συναδέλφων, παρά τον ρουσφετολογικό μηχανισμό που ακόμα διαθέτει. Η ΚΕΕ (Κίνηση Ελευθέρων Εκπαιδευτικών) είναι προϊόν της δυσαρέσκειας που αναφέραμε πριν και συγκροτήθηκε από κόσμο με ανοικτά αντιδραστικές απόψεις όπως υπέρ της αξιολόγησης, κατά των απεργιών, υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αντί των ΓΣ, υπέρ των δικαστικών διεκδικήσεων, να προηγούνται τα παιδιά των εκπαιδευτικών στις θέσεις των νηπιαγωγείων!! κλπ. Ψαρεύει στα θολά νερά και εκμεταλλεύεται την ανοχή των άλλων παρατάξεων στο ΔΣ που δεν ανοίγουν την πολιτική αντιπαράθεση στην ανοικτά υπονομευτική στάση που κρατά η ΚΕΕ -ιδιαίτερα στο ζήτημα της αξιολόγησης. Η ΠΑΣΚ δεν κατέβηκε, τον τελευταίο χρόνο δεν παρεμβαίνει ούτε στις ΓΣ. Η ΑΑΚ (Αυτόνομη Αγωνιστική Κίνηση Καθηγητών) -καταγράφεται στις Παρεμβάσεις- και σε αυτή συμμετέχουν οι ΣΥΝΕΚ, παρεμβάσεις, και ανένταχτοι, με τον τόνο και την πολιτική κατεύθυνση να δίνεται από τις ΣΥΝΕΚ (πχ απεργία, αξιολόγηση). Η Πρωτοβουλία για Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών συγκροτήθηκε σαν ψηφοδέλτιο παρέμβασης στις εκλογές για αντιπροσώπους στο προηγούμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Στις εκλογές για ΔΣ συμμετείχε για πρώτη φορά. Σε αυτό το σχήμα συμμετέχουν κι οι Αγωνιστικές Κινήσεις.
Ενδεικτικά για την αδράνεια και μηδενική κινητικότητα να αναφέρουμε πως για την αυτοαξιολόγηση δεν δόθηκε καμιά μάχη (ούτε για την τιμή των όπλων) πχ διάλυση των σεμιναρίων επιμόρφωσης των διευθυντών που έγιναν σε πολλές ΕΛΜΕ ανά την χώρα. Το προεδρείο του ΔΣ ήταν ΔΑΚΕ-ΚΕΕ –ΑΑΚ (!! ) παρά τις θέσεις που είχε η ΚΕΕ για την αξιολόγηση. Ενώ και η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (νυν Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών) έχει την γνωστή θέση για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο, (απλά εδώ τους άφησαν απέξω).   Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση κατέβηκε κοινός απολογισμός των ΔΑΚΕ – ΑΑΚ – και ΚΕΕ !!!
Η Πρωτοβουλία για Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών προσπαθεί να παρεμβαίνει, παρά τις αντικειμενικές αδυναμίες (μετακινούμαστε από άλλο νομό), με συνεχή τρόπο γιατί θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί και να οργανωθεί ο κόσμος του αγώνα στην ΕΛΜΕ απαντώντας ζητήματα απογοήτευσης, λαθεμένης στάσης απέναντι στον κόσμο αλλα και της παραίτησης μπροστά στις αυταπάτες της ανάθεσης της λύσης των προβλημάτων μας στις κάλπες.

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ






2014
ΔΣ ΕΛΜΕ
2012
ΔΣ ΕΛΜΕ
2014 ΠΥΣΔΕ
2013
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ
2011 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ
ΨΗΦΙΣΑΝ 597 816 869 683 658
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ 5 24 11 20 29
ΔΑΚΕ 123 (2) 279 (3) 194 165 196
ΑΑΚ 162 (2) 196 (2) 230 183 121
ΚΕΕ 198 (2) 147 (1) 340 127 ---
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
95 (1) 95 (1) 94 117 148
ΠΑΣΚ -- 75 --- 56 164
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ 14 -- ---- 15 ---



Δεν υπάρχουν σχόλια: