Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ


Με αισθητά μειωμένη την αποχή έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ στην ΕΛΜΕ Κιλκίς. 
Η κινηματική αδράνεια , στην οποία συνέβαλλαν οι δυνάμεις της καθεστωτικής Αριστεράς, η αγανάκτηση αλλά και η απογοήτευση πολλών συναδέλφων για την αδυναμία αντίστασης στην επίθεση χαρακτήρισαν το διάστημα πριν τις εκλογές.
 Η προοπτική ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι αυταπάτες που καλλιεργεί έδωσαν "αέρα" στις ΣΥΝΕΚ, η ΔΑΚΕ κινήθηκε στα περσινά επίπεδα χάρη στο μηχανισμό της, ενώ η Ποοδευτική Ενότητα (πρώην ΠΑΣΚΕ ) δεν κατάφερε να πείσει για το δήθεν ακομμάτιστο και προοδευτικό χαρακτήρα της. 
Σημαντική πτώση σημείωσαν οι Παρεμβάσεις και η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) και εξαιτίας της ανόδου των ΣΥΝΕΚ και λόγω της έλλειψης παρέμβασης το προηγούμενο διάστημα, καθώς είχαν ρίξει το βάρος στις εκλογές για τα συνδιοικητικά όργανα. 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συγκράτησαν , με λίγες απώλειες, την εκλογική τους απήχηση. Παρά τη σοβαρή αδυναμία τους να συσπειρώσουν ένα ευρύτερο δυναμικό,  παρέμβηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείχνοντας τα πραγματικά ζητήματα και προβάλλοντας ως μόνη διέξοδο την Αντίσταση στην επίθεση , τους αγώνες και τη συγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων .

Αποτελέσματα (σε παρένθεση τα αποτελέσματα του 2013)

Ψήφισαν: 412 (487) Λευκά: 7 (32) Άκυρα: 7 (20) Έγκυρα: 398 (435)

ΣΥΝΕΚ: 151 (128) έδρες 3 (2)

ΔΑΚΕ: 91 (90) έδρες 2 (2)

Προοδ. Ενότ: 56 (68) έδρες 1 (1)

Παρεμβάσεις: 41 (70) έδρες 1 (1)

Αγων. Κινήσεις: 32 (36) - -

Αγων. Συσπείρ.: 27 (43) –(1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: