Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ;
MHΠΩΣ για τα Πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία;
ΜΗΠΩΣ για τους νέους διευθυντές και τα ποσοστά εκλογής;
ΜΗΠΩΣ για το αν θα πρέπει να επιλέγουν δύο ή τρία σχολεία;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ-και ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ- ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ που μένουν καθηλωμένοι και για τα νέα μισθολόγια που έρχονται να μοιράσουν κι άλλο τη φτώχεια μας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑ ΟΜΗΡΟΙ της διαθεσιμότητας, που τους συμψηφίζουν με τους νέους διορισμούς και τους στέλνουν στην κινητικότητα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ «ΠΑΓΩΣΕ» αλλά μετατρέπεται σε αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου που θα ανταμείβει τους άξιους, το πειθαρχικό δίκαιο που διατηρεί την οριστική παύση «για χαρακτηριστικά ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ που την πληρώνουμε από την τσέπη μας, τα κλειστά σχολεία και νοσοκομεία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που συναντάμε μέσα και έξω από το σχολείο.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ: Την ακρίβεια που θα φέρει ο νέος ΦΠΑ ,την σύνταξη στα 67, τις νέες έκτακτες εισφορές… Την κλιμάκωση της επίθεσης που άφησε μισοτελειωμένη η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ για το «σεκόντο» που κάνει το μεγαλύτερο μέρος της αριστεράς στην κυβερνητική επίθεση, που θέλει να μας πείσει να διαχειριζόμαστε και να μοιράζουμε τη φτώχεια μας ,ότι είναι φυσικό να αναθέτουμε στους ειδικούς να διαχειρίζονται τις τύχες μας, ότι είναι ηλίου φαεινότερο πως πρέπει να υποταχτούμε στους εταίρους-δανειστές, να αφήσουμε και το μέλλον των παιδιών μας σε όσους μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερα-τάχα μου- με τους προστάτες μας . Αυτούς που μας βλέπουν ως αναλώσιμο υλικό. Για τους οικονομικούς σχεδιασμούς τους αλλά και για τα κανόνια τους.
ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΡΓΙΖΕΙ πως αυτή η στάση της λεγόμενης αριστεράς αφήνει χώρο στους εκπροσώπους των δυνάμεων του συστήματος (με όποιο όνομα και αν εμφανιστούν) να κάνουν τάχα μου αντιπολίτευση… ΠΟΙΟΙ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΙΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΙΤΕ ΣΥΓΚΑΛΥΜΕΝΑ τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές!

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ πιστεύουν πως το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ να είναι ο κυβερνητικός «συνεταίρος» που θα βάζει πλάτη και θα δέχεται να αυτοπεριορίσει τις διεκδικήσεις του για να συμβάλλει στην «διαπραγμάτευση». Το έργο το «έχουμε ξαναδεί» Να αρνηθεί-ακόμα- να μετατραπεί σε μέσο πίεσης για να εφαρμόσει η κυβέρνηση το πρόγραμμα της και να κρατήσει δήθεν τις «κόκκινες γραμμές» που ήδη έχει στείλει ή ίδια στα αζήτητα. Να αναλάβει σε παρόντα χρόνο και όχι στο βαθύ και απώτερο μέλλον την αναμέτρηση με τις αντιλαϊκές πολιτικές. Να διεκδικήσουμε τη ζωή μας και όλα όσα μας ανήκουν και μας χρωστάνε. Είναι ο μόνος δρόμος για να σταματήσουμε αυτούς που δεν πρόκειται να σταματήσουν… αλλιώς.
Πάνω σε αυτή τη βάση καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα σε συζήτηση την Κυριακή 17/05 και ώρα 7.00 μμ στο καφέ μπαρ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ» στην ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: