Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ο Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ


Πειραιάς, 18/06/2015
Αρ. Πρωτ:071
Προς: -Συναδέλφους ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ




-
EΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς


Τηλ.: 2104124810
Φαξ: 2103000423


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ

Λίγες ώρες πριν την ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση του συλλόγου και τη σχετική ψηφοφορία για τους υποψήφιους Διευθυντές ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας προσπαθεί, με έγγραφό του, να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία. Πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ,που στην ανακοίνωσή του ( 14/6 Αρ.Πρωτ 067) χαρακτήριζε τη νέα επιλογή της Διοικητικής πυραμίδας ως ψευδεπίγραφα δημοκρατική.
Στο έγγραφό του ο Υπουργός στηρίχθηκε στο γνωστό καθηκοντολόγιο (!), που αναφέρεται σε υπηρεσιακές συνεδριάσεις του συλλόγου για θέματα λειτουργίας του σχολείου και που καμία σχέση δεν έχουν οι συνεδριάσεις αυτές με την ειδική εκλογική συνεδρίαση. Ο ίδιος ο νόμος για την ειδική αυτή συνεδρίαση προβλέπει ότι η συνεδρίαση είναι άκυρη αν δε συμμετέχει το 65% των εκπαιδευτικών.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου και καλεί τους εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν το συγκεκριμένο έγγραφο και υπενθυμίζει την απόφαση του Δ.Σ. της 16 Ιούνη :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
Για την ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για εκλογή Διευθυντών

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, σχετικά με τις διαδόσεις ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των συναδέλφων στις επικείμενες συνεδριάσεις-ψηφοφορίες για την εκλογή Διευθυντών, διευκρινίζει ομόφωνα ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία για την εκλογή Διευθυντών η παρουσία των συναδέλφων στην ειδική αυτή συνεδρίαση του Συλλόγου διδασκόντων δεν είναι υποχρεωτική».
( Το Δ.Σ. θα επανέλθει αναλυτικά στο θέμα)

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: