Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Καμιά δίωξη στην καθηγήτρια στα Χανιά επειδή δημοσιοποίησε την κριτική της στο ΠΥΣΔΕ


Καμιά δίωξη στην καθηγήτρια στα Χανιά επειδή δημοσιοποίησε την κριτική της στο ΠΥΣΔΕ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καταγγέλλουν τη δίωξη που άσκησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Χανίων ενάντια σε συνάδελφο επειδή δημοσίευσε σε τοπική εφημερίδα κριτική για τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ. Καλούν τους συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ώστε να παύση κάθε δίωξη .
Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει επιφέρει στο χώρο των εκπαιδευτικών ένα κλίμα ανασφάλειας και ανταγωνισμού εκτός των άλλων και με τις αναθέσεις των μαθημάτων και τις οργανικές θέσεις. ( νέες αναθέσεις για να καλυφθούν κενά, ανάκληση τοποθετήσεων,συγχωνεύσεις τμημάτων κλπ). Κλίμα που εδράζεται στην ανυπαρξία συλλογικών μαζικών διαδικασιών, στην απογοήτευση και στην δικαιολογημένη ανεμπιστοσύνη στο συνδικαλισμό του συμβιβασμού και της συμμετοχής -συνδιαχείρισης στα όργανα διοίκησης ( ΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ κλπ). Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι αν η συνάδελφος είχε δίκιο (νομότυπο), αλλά το ότι διώκεται επειδή έκφρασε δημόσια κριτική!!!!!
Και αυτή η δίωξη εναρμονίζεται και υπηρετεί την πολιτική της καταστολής, των διώξεων και του πειθαναγκασμού, που η κυβέρνηση ΣΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ εφαρμόζει και θα εντείνει ,προκειμένου να επιβάλει τη μνημονιακή βαρβαρότητα, την κατάργηση και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στη δουλειά, στην ασφάλιση, στην εκπαίδευση και στη ζωή των εργαζομένων. Πρόσφατη είναι εξ’ άλλου η καταδίκη των 4 αγωνιστών εκπαιδευτικών στη Σάμο επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες, αλλά και η προσαγωγή σε δίκη των διοικητικών του ΕΚΠΑ για «παρακίνηση σε απεργία».
Ταυτόχρονα για άλλη μια φορά αναδεικνύεται ότι η «συμμετοχή των εκπαιδευτικών» μέσω των αιρετών στα διοικητικά όργανα ( ΠΥΣΔΕ …) νομιμοποιεί τις αποφάσεις της Διοίκησης με την υπογραφή των αιρετών και εγκλωβίζει τους εκπαιδευτικούς στις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης. Μπορεί η συμμετοχή σ’ αυτά τα όργανα να έχει αναχθεί , τόσο απ’ τις εκάστοτε φιλοκυβερνητικές δυνάμεις , αλλά και από αριστερές σε κυρίαρχο όργανο για τον «έλεγχο των αποφάσεων» η πραγματικότητα τους διαψεύδει Ακόμα και η ,μέσω του τοπικού τύπου υπεράσπιση της συμμετοχής και του ρόλου τους στο ΠΥΣΔΕ απ’ τους 2 αιρετούς (ΣΥΝΕΚ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) επιβεβαιώνει τα παραπάνω.
Τη σημερινή συγκυρία που η βαρβαρότητα των μέτρων που επιβάλλονται προοιωνίζει ακόμη πιο μαύρο μέλλον για τους εργαζόμενους απαιτείται οι εκπαιδευτικοί, όπως όλοι εργαζόμενοι να πετάξουν στο σκουπιδοτενεκέ όλα όσα τους κρατούν στη γωνία θεατές των εξελίξεων και όχι πρωταγωνιστές Να συζητήσουν καινα οργανώσουν τους αγώνες τους κόντρα στις απόψεις της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας, σε αντιπαράθεση με τις λογικές της αναμονής και της συνδιαχείρισης, Απαιτείται ο απόλυτος διαχωρισμός των διαδικασιών συγκρότησης και οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων από τους μηχανισμούς και τα όργανα του κράτους.
Χανιά 12-10-2015
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών


Δεν υπάρχουν σχόλια: