Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Να απαιτήσουμε την ΔΩΡΕΑΝ παροχή ΟΛΩΝ των βιβλίων Αγγλικής γλώσσας στους μαθητές μας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Όχι στον εκβιασμό μαθητών, γονιών και συναδέλφων
Να απαιτήσουμε την ΔΩΡΕΑΝ παροχή ΟΛΩΝ των βιβλίων Αγγλικής γλώσσας στους μαθητές μας!
Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,
Ένα ακόμη γεγονός πολύ ανησυχητικό έρχεται να προστεθεί στην γκρίζα πραγματικότητα που ζούμε. Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας καλούνται οι μαθητές των ΕΠΑΛ να πληρώσουν για να τους παρασχεθεί το βιβλίο της Αγγλικής γλώσσας.
Αφού επί πέντε χρόνια ζήσαμε, τις χιλιάδες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και … συναδέλφων. Αφού οι μισθοί μας μπήκαν στην κλίνη του μνημονιακού Προκρούστη που «απαιτεί» ο πλούτος να πάει «από κάτω προς τα πάνω» και «από μέσα προς τα έξω». Αφού αναιρέθηκαν δικαιώματα δεκαετιών σε περίθαλψη, ασφάλιση και σύνταξη. Αφού προσπάθησαν να μας «εκπαιδεύσουν» στο «λιγότερο κακό», στο «δεν γίνεται τίποτε» για να μας έχουν «του χεριού τους»…. Τώρα προχωρούν στο νέο κύμα επίθεσης, που θα σαρώσει ότι έχει απομείνει σαν κατάχτηση και δικαίωμα, δικό μας, των μαθητών, των γονιών.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο νομίζουμε ότι έρχεται να «πατήσει» και η εγκύκλιος, η οποία καταστρατηγεί το κατεχτημένο λαϊκό δικαίωμα για ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, το οποίο είναι κατοχυρωμένο και από το Σύνταγμα.
Πολλοί συνάδελφοι, καλοπροαίρετα, ίσως μας πουν πως η πληρωμή των βιβλίων Αγγλικής γλώσσας (και γενικά των ξενόγλωσσων βιβλίων) είναι «μια διαδεδομένη εδώ και χρόνια πρακτική» στα Γενικά Λύκεια (σε πολλές περιπτώσεις και σε κάποια γυμνάσια). Ακόμη και έτσι, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτή την πρακτική που παραβιάζει στοιχειώδη δικαιώματα των μαθητών μας.
Πολύ περισσότερο που σήμερα, επιχειρείται να επεκταθεί «η πρακτική αυτή» και στα ΕΠΑΛ που κατά τεκμήριο, σπουδάζουν τα παιδιά των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Στρώματα που στην πλειοψηφία τους η βάρβαρη πολιτική που ασκείται από το πολιτικό προσωπικό των ξένων και ντόπιων αφεντικών τα έχει βυθίσει στην ανεργία, την υποαπασχόληση, τα μεροκάματα πείνας. Με συνέπεια είτε να μην καλύπτουν είτε να καλύπτουν με το ζόρι στοιχειώδεις ανάγκες στην τροφή, την στέγη, την θέρμανση.
Συνάδελφοι,
Δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτή τη νέα πρόκληση. Ζητούμε από ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν θέση.
-Να υπερασπιστούμε από κοινού με τους μαθητές και τους γονιούς, το αναφαίρετο δικαίωμα στη ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.
-Απαιτούμε να δοθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την αγορά των βιβλίων Αγγλικής γλώσσας για τους μαθητές μας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: